Chiftelute de linte cu cimbru si rozmarin – cum sa le prepari la cuptor

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
31 aug. 2018

Chitfelutele de linte cu cimbru si rozmarin sunt o alternativa excelenta la preparatul obisnuit, cu carne tocata. Cu doar cateva ingrediente simple le poti face si tu acasa!

Lintea furnizeaza proteine si este un aliment foarte versatil. O poti folosi pentru tocanite, ciorbe sau supe-crema, chiftele, pasta vegetala si pana si la ruladele in care inlocuieste carnea tocata. Nu este un ingredient scump, de aceea poti sa-ti permiti sa-l folosesti in cat mai multe preparate.

Chiftelutele de linte cu cimbru si rozmarin sunt delicioase ca atare, dar le mai poti folosi in combinatie cu sos rosu si paste integrale. Ele se prepara foarte simplu si sunt sanatoase, pentru ca nu vor fi prajite in baie de ulei.

Ingrediente pentru chiftelute de linte cu cimbru si rozmarin:

1 cana cu linte fiarta

2 linguri cu ulei de masline

2 linguri cu ceapa tocata marunt

1 catel de usturoi razuit

1 ou

3 linguri cu faina de naut sau pesmet

Sare si piper

Cimbru

Rozmarin

Mod de preparare:

Cuptorul se preincalzeste la 200 de grade Celsius.

Lintea se mixeaza in robot cu toate celelalte ingrediente si se asezoneaza dupa gustul tau.

Se forma chitfelutele, se aplatizeaza in tava tapetata cu hartie de copt, se stropesc cu ulei de masline si se lasa la cuptor 35-40 de minute pana cand se rumenesc frumos.

Foto: Shutterstock.com