Gratar vegetarian: 3 alternative delicioase pe care sa le incerci

gratar vegetarian
Avatar1
De Irina Constantin
4 iun. 2019

Este cald afara, se apropie weekendul, iar prietenii tai au o idee geniala: sa organizati un gratar. Totul ar putea fi bine si frumos, doar ca… tu esti vegetariana!

Daca fripturile si micii nu te incanta sub nicio forma, nu inseamna ca nu te poti bucura de gratarele in aer liber alaturi de cei dragi. Un gratar vegetarian este usor de pregatit, mai ales daca ai putina imaginatie.

Nu numai ca poti gati preparate vegetariene pe placul tau, dar este posibil ca si prietenii tai carnivori sa pofteasca.

Iata de ce ai nevoie pentru un gratar vegetarian delicios!

1. Ciuperci quattro formaggi

Pentru aceasta varianta, vei avea nevoie de cateva ciuperci Champignon, doi catei de usturoi si branzeturile tale preferate. Poti folosi cascaval simplu sau afumat, emmentaler, mozzarella, branza brie sau gorgonzola.

Ciuperci umplute cu bulgur si quinoa pentru o cina usoara

Curata ciupercile, apoi rupe-le coditele. Poti face asta acasa, inainte sa pleci la gratar, pentru a economisi timp. Marunteste coditele, apoi amesteca-le cu usturoiul si branzeturile rase sau taiate in cubulete mici.

Umple palariile ciupercilor cu aceasta compozitie, apoi lasa-le sa se rumeneasca pe gratar. Vei obtine un pranz delicios, proteic si consistent.

2. Salata fresh cu legume la gratar si branza de capra

Combinatia de legume gatite si branza de capra este excelenta, gustoasa si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta, poti alege legumele tale preferate. Cel mai bine functioneaza morcovii, cartofii dulci si dovleceii.

Inainte sa pleci de acasa, pregateste ingredientele. Alege o baza pentru salata – poate fi baby spanac proaspat, salata lollo, rucola, valeriana sau un mix intre toate acestea. Spala frunzele, usuca-le si pune-le intr-o caserola.

Separat, spala si curata morcovii, dovleceii, cartofii, vinetele sau orice alte legume iti plac. Ia cu tine si o bucata de branza de capra, pe care o vei marunti ulterior.

Intr-un bol, prepara dressingul preferat. Poti folosi unul pe baza de ulei de masline si zeama de lamaie, iaurt si menta sau vinegreta.

Cum obtii o salata cu gust: un truc simplu, la care nu te-ai fi gandit

Cand ajungi la gratar, tot ce trebuie sa faci este sa gatesti legumele si sa amesteci toate ingredientele de mai sus. Asigura-te ca ai cu tine un bol suficient de mare!

3. Burger vegetarian cu halloumi la gratar

Daca vrei sa intri complet in atmosfera de gratar, pregateste burgeri vegetarieni! Exista numeroase retete pentru chiftele fara carne, pe baza de fasole rosie, linte, ciuperci sau tofu.

Noi iti recomandam o reteta simpla, numai buna pentru un gratar vegetarian rapid si usor de pregatit.

Vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente: chifle pentru burgeri, o bucata de halloumi, cateva linguri de sos pesto, o rosie, frunze de salata si castraveti proaspeti.

View this post on Instagram

🇺🇲👇🏼 Nummer 1 oder 2?🍔🍟 Ich hab ja meinen klaren Favoriten aber bin gespannt welches ihr besser findet. Heute war absoluter Burger Tag.🧡 5 Burger kommen Safe ins Buch und ich sag es euch: Jeder ist eine Klasse für sich. Ach ja und an Burger Bun Rezepte und Soßen hab ich natürlich auch gedacht.😊 Na klar kann man immer auf Fertige Buns und Soßen aus dem Supermarkt zurückgreifen aber ich sag euch es lohnt sich die Buns und Soßen selber zu machen. Ach ja #Gönndir Tag 13 mittlerweile. Wer von euch hat Burger Buns schon einmal selber gemacht?🍔🙈 . . Number 1 or 2?🍔🍟 I got a clear favorite but I am curious to see which one you like best. Prepared 5 different burgers today and honestly they all turned out amazing.🙈 And btw: The Burger Buns are homemade as well. Pretty happy at the moment to be honest. Gonna eat this bad boy now and chill for the rest of the evening. Over and out.💛 . . . #veggieburger #thrivemags #burgertime #burgerandfriesbuzzfeeedfood #feedfeed #feedfeedvegan #burger #canondeutschland #burgerandbeer #comfortfood #veganburger #gloobyfood #veganburgers #burgeroftheday #foodandwine #foodphotography # #cuisinesworld #letscookvegan #burgerandfries

A post shared by Vegan Food🍉 Fitness👟Lifestyle🎩 (@free_athlete) on

Cand ajungi la padure sau in curte, taie halloumi in felii de 2-3 centimetri si pune-o pe gratar. Aceasta branza cipriota este perfecta pentru gatit, caci ea nu se topeste, ci devine moale in interior si crocanta la exterior.

Cel mai apetisant burger vegetarian

Taie chiflele si pune-le si pe ele pe gratar. Daca vrei un plus de textura si aroma, alege chifle cu seminte de dovleac sau susan.

Acum este timpul sa asamblezi burgerul. Unge chiflele cu sos pesto, pune branza halloumi proaspat scoasa de pe gratar, apoi feliile de rosii si castraveti si salata verde. Inchide capacul burgerului si bucura-te de un pranz delicios!

Foto: Shutterstock.com