Cel mai apetisant burger vegetarian

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
4 oct. 2018

Vrei o varianta vegana a chiftelei din carne pe care o folosesti de regula in retetele tale de burgeri? Incearca aceste chiftelute de quinoa si cartofi pe care le poti face la cuptor si care-ti vor transforma burgerul intr-un deliciu prietenos cu silueta!

Lintea, nautul, mazarea, quinoa sunt surse excelente de proteine, pe care le poti folosi ca inlocuitor pentru carnea tocata. Impreuna cu verdeturi proaspete si condimentele potrivite, poti sa faci chiftelute fara carne absolut delicioase, perfecte pentru burgeri.

Aceasta reteta combina quinoa, care contine proteine complete, cu cartofii fierti si paprika afumata. Merge de minune alaturi de un sos tzatziki.

Ingrediente pentru burger vegetarian cu chiftelute de quinoa si cartofi:

850 de grame de cartofi fierti

2 linguri cu ulei de masline extravirgin

2 catei de usturoi zbrobiti

1 ceapa rosie tocata marunt

1 lingurita cu paprika afumata

1/4 lingurita cu fulgi de ardei iute

Putina zeama de lamaie

Un pumn cu frunze de patrunjel sau coriandru

100 de grame de quinoa fiarta in avans si racita

Chifle din faina integrala cu seminte

Sos tzatziki

Baby spanac si cateva felii de rosie si ceapa pentru ornat

Sare si piper

Mod de preparare

Cuptorul se preincalzeste la 200 de grade Celsius. Cartofii se fierb si se lasa la racit.

Intr-o tigaie se pune uleiul, usturoiul si ceapa cateva minute, apoi se adauga paprika, fulgii de ardei iute, zeama de lamaie si patrunjelul/coriandrul. Se lasa pe foc mic cateva minute ca sa se imbine aromele.

Cartofii se paseaza, se adauga amestecul cu ceapa si condimente, quinoa fiarta, putina sare si piper negru.

Se amesteca toate ingredientele, se formeaza chiftelutele, se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se aplatizeaza putin cu mana.

Se pulverizeaza putin ulei pe fiecare chifteluta, apoi se introduce tava la cuptor pentru 40 de minute.

Se asambleaza burgerii cu chiftelele aburinde, felii de rosii si ceapa, baby spanac si sos tzatziki.

Foto: Shutterstock.com