Cum sa faci cele mai bune chiftelute vegane

chiftelute vegane
1
De Ioana Marosan
2 mart. 2019

Nu cred ca stiu multe persoane care sa nu adore chiftelutele vegane din naut. Ca sa variezi putin meniul, descopera cum sa faci chiftelute vegane folosind si alte ingrediente sanatoase!

Quinoa este o sursa excelenta de proteine, nu contine gluten si este un ingredient de baza in meniul persoanelor care au un regim vegan. Tocmai datorita versatilitatii ei, quinoa este atat de des folosita. Avand un gust neutru, ea merge de minune atat in preparate dulci cu fructe, cat si in cele care au la baza verdeturile si legumele.

Mai mult, quinoa poate sa fie folosita ca baza pentru chiftelute vegane in locul nautului. Iti recomand sa incerci aceasta reteta!

Gwyneth Paltrow, reteta favorita de mic dejun: Somon afumat si chiftelute de cartofi si mere

Ingrediente pentru cele mai bune chiftelute vegane:

185 de grame de quinoa fiarta si racita

425 de grame de fasole neagra din conserva

30 ml de apa sau ulei de masline

Putin usturoi zdrobit

80 grame ceapa rosie

1/4 lingurita sare de mare

2 lingurite cu oregano

1/2 lingurita cu seminte de fenicul (optional)

1/2 lingurita cu fulgi de ardei iute

40 de grame de fulgi de drojdie inactiva

30 de grame de pasta de tomate

Busuioc proaspat sau patrunjel

Sos marinara pentru servit chiftelutele vegane.

Chiftelute de ricotta in sos tomat

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul la 170 de grade Celsius.

Se prepara in prealabil quinoa si se lasa la racit.

Se scurge conserva de fasole si se intind boabele intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se introduce tava la cuptor timp de 10 minute. Dupa ce se scoate fasolea de la cuptor, se lasa la racit si se pune in robotul de bucatarie. Intre timp se mareste temperatura la cuptor pana la 190 de grade Celsius.

Intr-o tigaie se calesc ceapa si usturoiul, dupa care se adauga peste fasolea boabe impreuna cu toate celelalte ingrediente. Se mixeaza prin pulsare pana cand obtii textura dorita.

Se formeaza chiftelutele si se lasa 15 minute la frigider inainte de a le gati.

Se rumenesc cateva minute intr-o tigaie cu putin ulei, dupa care se introduc la cuptor timp de 20-30 de minute.

Chiftelutele vegane se pot servi ca atare, insa vor fi si mai gustoase cu sos marinara si paste.

Chiftelute Germanotta si spaghete cu sos de rosii – reteta preferata a celebrei Lady Gaga

Foto: Shutterstock.com