Gwyneth Paltrow a declarat ca a intrat la perimenopauza: „Simptomele sunt ca un roller coaster”

1
De Teodora Tirca
28 nov. 2023

Gwyneth Paltrow se simte usurata ca mai multa lume vorbeste acum despre menopauza.

„Ma bucur ca a avut loc o schimbare mare in cultura noastra si ca femeile vorbesc despre asta acum. Pentru ca in generatia mamei mele nu a fost deloc asa”, a declarat actrita pentru pentru revista People.

La 51 de ani, Gwyneth spune ca se afla in mijlocul perimenopauzei – tranzitia spre menopauza care dureaza uneori cativa ani, cand hormonii fluctueaza si femeile experimenteaza o serie de simptome, inclusiv bufeuri, transpiratii nocturne, uscaciune vaginala, insomnie si menstruatie neregulata. Menopauza este definita ca douasprezece luni fara menstruatie.

„Sunt intr-adevar in plina perioada de perimenopauza, asa ca simptomele sunt ca un roller coaster, iar cel mai bun sfat pe care il pot da este ca fiecare femeie trebuie sa se gandeasca la cea mai buna solutie pentru ea de acum incolo”, a explicat vedeta. „Eu am incercat sa ma concentrez pe sanatatea intestinala si pe sanatatea ficatului, pentru ca hormonii in exces sa poata fi eliminati de organism, iar simptomele sa fie mai usoare.”

Paltrow avea 45 de ani cand a inceput sa observe o „schimbare” in corpul ei. Dar pentru ca despre menopauza nu se discuta prea des, pentru ea s-a simtit putin ca si cum „isi pierdea mintile”.

3 moduri simple de a-ti creste fertilitatea: Sfaturile unui medic endocrinolog

„Mi se parea foarte ciudat, dar nu stiam daca ceea ce experimentez era ceva normal, nu aveam pe cine sa intreb. Acum menstruatia apare la fiecare 18 zile, o fi normal?”, adauga ea, observand ca prietenele ei treceau prin acelasi lucru, dar nimeni nu a mentionat asta vreodata. „Deci acum incercam sa vorbim mai mult despre asta.”

Actrita spune ca pur si simplu a vorbi mai mult despre menopauza le poate ajuta pe femei sa gestioneze simptomele si sa inteleaga ca este o tranzitie normala si naturala.

„Exista o multime de optiuni disponibile acum, fie ca este vorba despre terapia cu hormoni bioidentici sau de diferite suplimente alimentare, si ma bucur ca toata lumea vorbeste despre asta, pentru ca inainte era un subiect rusinos, un alt lucru pe care femeile il acceptau suferind in tacere”, spune Paltrow.

„Nu am nimic de ascuns. Ma bucur de acest nou capitol si sunt fericita ca exista o comunitate in care femeile pot gasi sprijin”. Exista inclusiv platforme create pentru femeile care trec prin asta, continua ea, mentionand Evernow, Midi Health si Stripes, a lui Naomi Watts.

Foto: depositphotos.com