Micul dejun al campionilor: Terci de ovaz cu dovleac, ghimbir si nuca

1
De Ioana Marosan
18 oct. 2018

Dovleacul copt cu scortisoara este un deliciu in serile de toamna. Daca ai facut dovleac la cuptor, trebuie sa-l folosesti si pentru terciul de ovaz de la micul dejun!

Dovleacul se poate folosi atat pentru preparate sarate cat si pentru cele dulci. Fiind atat de versatil, poti sa faci mai mult dovleac la cuptor pe care sa-l pastrezi ca atare in caserole, sau sa faci un piure pe care sa-l folosesti pentru diverse mancaruri/deserturi.

Stiai ca poti sa faci paste cu dovleac, parmezan si usturoi? Sau un risotto cremos cu hribi si bucati de dovleac pentru un strop de culoare si gust?

Pe langa traditionala placinta cu dovleac sau supa crema, mai exista o multime de metode in care poti sa folosesti dovleacul. Noi iti propunem sa-l incerci in smoothie sau in terciul de ovaz de la micul dejun.

Ingrediente pentru terci de ovaz cu dovleac si nuca:

300 de grame de dovleac

1 lingurita cu sirop de artar sau de orez brun

1/2 lingurita cu scortisoara

1/2 lingurita cu ghimbir razuit

1/2 cana cu fulgi de ovaz

Putin lapte vegetal sau apa

Mod de preparare

Dovleacul il poti face la cuptor sau fiert dupa ce l-ai decojit si taiat in bucati mai mici. Vaianta coapta va fi intotdeauna mult mai gustoasa.

Dupa ce ai pregatit dovleacul, el se paseaza in blender impreuna cu celelalte ingrediente (fara fulgii de ovaz).

Se pune piureul de dovleac intr-o cratita, se adauga fulgii de ovaz si se amesteca pe foc timp de 30 de secunde. Apoi mai poti adauga putin lapte vegetal, daca vrei ca terciul sa aiba o textura mai lichida.

Stinge focul, acopera cratita si lasa terciul sub capac un minut.

Orneaza cu nuca prajita sau seminte de dovleac.

Foto: Shutterstock.com