Pavlova cu lamaie

pavlova
1
De Ioana Marosan
21 ian. 2019

Daca esti in cautarea unui desert special, cu care vrei sa faci o impresie extraordinara, atunci reteta de pavlova cu lamaie de la Nigella Lawson este ceea ce cautai.

Nigella Lawson este binecunoscuta pentru stilul ei de viata nonconformist dar si pentru retetele delicioase pe care le creeaza. Si nu e de mirare, ea recunoscand adesea ca este o gurmanda impatimita, trezindu-se adesea in mijlocul noptii, pentru a savura din bunatatile pe care le are in frigider.

Aceasta interpretare moderna a unui desert clasic are in prim plan lamaia, un fruct pe care noi suntem obisnuiti sa-l folosim mai mult pentru a trata raceala decat ca ingredient principal al unui desert. Incearca reteta de pavlova cu lamaie de la Nigella Lawson si vei avea supriza unui desert cu arome neasteptate.

Pavlova dietetica, o reteta care nu-ti saboteaza dieta

Ingrediente pentru pavlova cu lamaie:

-6 albusuri de ou;

-375 de grame de zahar;

-2 1/2 linguri de amidon de porumb;

-2 lamaie neceruite;

-50 gr fulgi de migdale;

-300 ml smantana;

-325 gr de crema de ou si lamaie (o poti cumpara de la supermarket).

Chec cu lamaie si seminte de mac

Mod de preparare:

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se ia o tava si se tapeteaza cu hartie de copt. Se bat albusurile de ou pana cand se obtine o spuma matasoasa, apoi se incorporeaza treptat zaharul, amestecand bine, pana cand se obtine un amestec de bezea, omogen si lucios.

Se presara deasupra amidonul de porumb si se razuieste coaja de la o lamaie, apoi se adauga 2 linguri de suc de lamaie. Se amesteca usor, pana cand se incorporeaza toate ingredientele. Amestecul obtinut se pune in tava de copt, incercand sa obtinem un cerc gros, cu diametrul de aproximativ 23 de cm.

Pentru modelare poti folosi un cutit cu lama lata sau o spatula de bucatarie din silicon. Se introduce la cuptor si se reduce temperatura de gatire la 150 de grade Celsius si se lasa la gatit timp de 1 ora. Se scoate de la cuptor si se lasa la racit intr-un loc la temperatura camerei.

Fulgii de migdale se pun la copt intr-o tigaie pana cand incep sa devina usor maronii, apoi se pun pe o farfurie rece pentru a se intrerupe procesul de gatire. Smantana se bate cu mixerul pana cand incepe sa se ingroase. Se ia crema de ou si lamaie si se pune intr-un castron, apoi se amesteca bine cu o spatula sau cu o lingura de lemn pana cand se mai inmoaie.

Daca este prea dulce mai poti adauga putina zeama si coaja de lamaie. Se ia crema de ou si lamaie si, cu ajutorul unei spatula, se intinde uniform peste foaia de bezea, deasupra se intinde un strat din smantana batuta si se orneaza cu fulgii de migdale coapte si cu coaja de lamaie.

Creveti cu unt si lamaie la cuptor

Foto: Shutterstock.com