Chec cu lamaie si seminte de mac

chec cu lamaie
Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
6 nov. 2018

Atunci cand ai pofta de un desert simplu de facut dar ale carui arome te vor face sa nu te poti opri din mancat, inseamna ca ai nevoie de un chec cu lamaie si seminte de mac.

Gustul untului este temperat de coaja si sucul de lamaie iar semintele de mac adauga o nota exotica acestui desert delicios.

O felie de chec cu lamaie si seminte de mac s-ar putea sa nu fie de ajuns iar daca te gandesti sa-l imparti cu prietenii, sa nu crezi ca va mai ramane vreo bucatica pe care sa o savurezi dupa plecarea lor.

Ingrediente pentru chec cu lamaie si seminte de mac:

195 de grame de faina alba;

1 lingurita de praf de copt;

1/4 lingurita de sare;

1 lingura de coaja de lamaie razuita;

2 1/2 linguri de seminte de mac;

170 de grame de unt nesarat, la temperatura camerei;

150 de grame de zahar alb;

3 oua mari;

1 lingurita de extract de vanilie;

60 ml de lapte;

Pentru glazura:

3 linguri de suc de lamaie, proaspat stors;

50 de grame de zahar.

Mod de preparare:

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius si se pune gratarul la jumatatea cuptorului. Tava de copt se unge bine cu unt si faina, iar pe fundul tavii se asaza hartie de copt.

Intr-un caston, se amesteca faina, praful de copt, sarea, coaja de lamaie si semintele de mac. Folosind mixerul de mana sau un mixer obisnuit se amesteca untul cu zaharul, ce rezulta un amestec aerat si pufos (2-3 minute).

Se adauga pe rand cele 3 oua, amestecand bine dupa fiecare adaugare. Se pune extractul de vanilie si apoi faina in 3 parti si laptele, in 2 parti, incepand si terminand cu faina. Se amesteca pana ce aluatul este bine omogenizat.

Se pune aluatul in tava, se introduce la cuptor si se coace timp de 50-60 de minute, pana cand devine auriu. Se testeaza cu o scobitoare in mijloc si, daca aceasta iese curata, atunci checul este gata.

Glazura se obtine amestecand zaharul cu sucul de lamaie, pana ce zaharul se topeste. Dupa ce checul este gata se unge cu glazura de lamaie si se lasa la racit timp de 20-30 de minute, apoi se scoate din tava si se pune un gratar, ca sa se raceasca complet.

Foto: Shutterstock.com