Prajitura suedeza cu migdale si cardamom

prajitura suedeza
1
De Ioana Marosan
17 ian. 2019

Cafea sau ceai? Indiferent ce bautura ai alege, prajitura suedeza cu migdale si carmamom se potriveste perfect pentru o “fika”.

Ce este fika? Este un echivalent al ceaiului britanic de la ora 5, numai ca nu trebuie sa astepti ora 17:00 ca sa faci o fika. Poti face fika in orice moment al zilei, iar pentru suedezi este unul dintre cele mai apreciate si asteptate momente ale zilei.

Pentru ca atunci pot savura ceva dulce, alaturi de o cafea buna. Iar prajitura suedeza cu migdale si cardamom acompaniaza de minune o cafea tare si aromata.

Migdalele sunt delicioase si foarte sanatoase iar cardamomul va oferi acestui desert nordic o nota exotica, amintind de soarele verii pe malul Mediteranei.

Incearca prajitura suedeza cu migdale si cardamom pentru ca se face foarte usor si creeaza dependenta.

Cea mai buna prajitura cu ciocolata – reteta Victoriei Beckham

Ingrediente pentru prajitura suedeza cu migdale si cardamom:

Pentru pasta de migdale:

-200 gr de pulpa de migdale (sau faina de migdale);

-100 gr zahar;

-50 gr zahar pudra;

-3-5 linguri de lapte.

Pentru blat:

-135 gr de unt de migdale;

-42 gr de unt, la temperatura camerei;

-2 picaturi de extract de migdale amare;

-1 ou;

-1 lingura de seminte de cardamom;

-2 linguri de zahar.

Bomboane energizante cu migdale si cacao – perfecte cand ai pofta de ciocolata

Mod de preparare:

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se pregatesc forme de briose care se ung cu unt sau ulei vegetal. Untul de migdale se obtine amestecand pulpa de migdale (sau faina de migdale) cu zaharul pudra.

Apoi se incorporeaza treptat laptele, pana cand se obtine consistenta dorita (amestecul nu trebuie sa fie prea umed). Vei obtine in jur de 200 grame de pasta de migdale.

Se amesteca untul cu oul si cu extractul de migdale amare, impreuna cu o cantitate suficienta de unt de migdale pana cand se obtine un amestec omogen.

Se iau formele de briose si se umplu pe sfert cu aluatul obtinut si apoi se introduc la cuptor timp de 20-25 minute. Semintele de cardamom se piseaza, apoi se amesteca cu zaharul si se pastreaza la indemana.

Dupa ce prajiturile s-au copt, se scot din cuptor iar dupa ce se racesc suficient ca sa poata fi manevrate, se scot din formele in care s-au copt. Se trece fiecare prajitura prin amestecul de cardamom si zahar, asigurandu-te ca sunt acoperite pe toate partile.

Trufe cu migdale si cacao, o gustare dulce si sanatoasa

Foto: Shutterstock.com