Reteta vegetariana: Pizza mediteraneana

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
29 apr. 2019

Cine spune ca pizza vegetariana este plictisitoare?

Aceasta reteta vegetariana de pizza mediteraneana este foarte sanataoasa, merge la fel de bine ca preparat principal sau aperitiv si este gata in aproximativ 40 de minute.

Ingrediente pentru pizza mediteraneana:

-1 pliculet de drojdie;

-250-300 gr de faina alba;

-1 ½ lingurita de zahar;

-3/4 lingurita de sare;

-80 ml apa calda;

-6 linguri de ulei de masline;

-1/2 lingurita de cimbru uscat;

Salata de fasole verde cu busuioc, otet balsamic si parmezan

-1/4 lingurita de oregano uscat;

-1/4 lingurita de patrunjel uscat;

-60 gr de anghinare tocata;

-40 gr de rosii uscate la soare, scurse de ulei;

-40 gr de masline kalamata, taiate;

-1/4 ceapa rosie, taiata subtire;

-30 gr branza feta, faramitata;

-toppinguri optionale: busuioc proaspat, piper negru proaspat rasnit, fulgi de sare de mare.

Mod de preparare:

Se preincalzeste cuptorul la 215 grade Celsius. Se ia un castron mare in care se pun 125 gr de faina, drojdia, zaharul si sarea. Se adauga apa si 3 linguri de ulei extravirgin de masline si se amesteca timp de 1 minut sau pana ingredientele se combina. Se adauga treptat si restul de faina si se amesteca pana cand se formeaza un aluat moale. Acesta va avea forma unei bile si va fi usor lipicios.

Tort cu ciocolata si bere Guinness

Se pudreaza o suprafata plana cu faina si se framanta aluatul pana cand devine matasos si elastic, apoi se lasa se se odihneasca timp de 10 minute.

Se intinde intr-o foaie rotunda, cu grosimea de aproximativ 0.5 cm si se transfera pe o tava de copt, unsa cu putin ulei.  Se unge cu restul de ulei de masline si se presara cu amestecul de ierburi aromatice uscate. Se presara cu anghinare tocata, rosii uscate la soare, ceapa si masline.

Se pune la cuptor pe cel mai de jos raft, timp de 15 minute, pana cand aluatul este patruns. Se scoate de la cuptor si se orneaza cu busuioc proaspat, sare, piper si branza feta. Se serveste imediat.

Foto: Shutterstock.com