Supa crema de linte plus un ingredient surpriza

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
13 oct. 2018

Supa crema de linte este foarte satioasa si perfecta pentru serile de toamna. In plus, ea se face foarte usor acasa si o poti pastra la frigider.

Datorita continutul sau bogat in proteine, lintea aduce o multime de beneficii pentru sanatate si o poti folosi ca alternativa la preparatele din carne in unele zile. Pe langa proteine, lintea mai aduce un aport insemnat de fier, potasiu, fibre solubile si insolubile, calciu, magneziu si vitamina B6.

De asemenea, o ceasca de linte contine in jur de 230 de calorii, iar satietatea pe care o ofera este una de lunga durata. Astfel ca te poti baza pe preparatele simple cu linte atunci cand vrei sa scapi de kilogramele in plus si nu iti place sa consumi foarte multa carne.

Supa crema de linte este delicioasa chiar si in cea mai simpla combinatie, cu putine ingrediente. Insa daca vrei sa o transformi putin, iti propunem sa adaugi lapte de cocos gras din conserva. Confera o aroma delicata placuta si o textura cremoasa.

Ingrediente pentru supa crema de linte:

1 cana cu linte portocalie

1 ceapa

2 catei de usturoi

1 ardei rosu

1 morccov

1 lingurita de curry

1/2 lingurita de ghimbir proaspat razuit

1 lingurita de chimen pudra

sare de mare

piper negru

ulei de masline

zeama de lamaie

Putina apa

1 ceasca cu lapte gras de cocos (cel din conserva)

Mod de preparare

Se incinge uleiul in care se pun la calit ceapa, usturoiul, ghimbirul, chimenul si curry.

Apoi se adauga ardeiul si morcovul care se amesteca si se lasa la calit cateva minute, adaugand si putina apa.

Inainte de a pune apa si laptele de cocos, lasa la calit si lintea rosie impreuna cu celelalte ingrediente.

Se acopera toate legumele cu apa si laptele de cocos, lasand totul la fierrt maximum 30 de minute sau pana ce lintea este fiarta.

Se mixeaza in blender si se poate orna cu fulgi de ardei iute, seminte de chimen prajite si lapte de cocos.

Foto: Shutterstock.com