Terci de quinoa cu lapte de cocos si cacao

Roxana Dobrita1
De Roxana Dobrita
28 iul. 2018

Un terci cald si cremos de quinoa cu lapte de cocos constituie un mic dejun complet si echilibrat, care furnizeaza proteine, grasimi bune si fibre.

Quinoa este o sursa excelenta de proteine, pe care o poti combina fie in retete sarate, fie dulci. Daca vrei sa mananci ceva diferit in unele dimineti, trebuie sa incerci un terci de quinoa cu lapte de cocos si fructele tale preferate. Mango, afinele, zmeura sau capsunele sunt perfecte in aceasta combinatie, iar daca mai adaugi si putina cacao pudra, micul dejun se transforma intr-un adevarat rasfat.

Ingrediente pentru a prepara terci de quinoa cu lapte de cocos si cacao:

1 ceasca cu quinoa

1/2 ceasca cu apa

1/2 ceasca cu lapte de cocos gras

1 lingura cu zahar de cocos/nectar de cocos (optional)

1 lingura cu cacao pudra

1/4 lingurita cu cardamom macinat

Afine proaspete si migdale crude pentru decor

Mod de preparare:

Quinoa se spala bine in mai multe ape, dupa care se pune la fiert pe foc mic cu apa si laptele de cocos.

Se lasa la foc mic, sub capac, timp de 12-15 minute, iar la final se adauga cacaua si cardamomul macinat.

Serveste terciul de quinoa cu lapte de cocos si cacao alaturi de afine proaspete si migdale crude.

Foto: Shutterstock.com