3 comportamente gresite care te blocheaza in relatii toxice

1
De Cristina Tudor
28 nov. 2022

Se intampla uneori sa construim mereu si mereu aceleasi relatii amoroase toxice, ca si cand ne invartim in cerc, urmarind mereu acelasi pattern din care pare sa nu reusim sa iesim?

Se intampla astfel pentru ca unele rani interioare nu sunt vindecate, iar unele comportamente continuam sa le avem iar si iar. Va invitam sa reflectati asupra a 3 comportamente gresite care pot fi o capcana pentru viata voastra amoroasa.

3 Comportamente gresite care te blocheaza in relatii toxice repetitive

Nu te pretuiesti suficient si astfel lasi prea mult de la tine

Poate ca adesea ti se intampla sa dai dovada de prea multa bunavointa, pe care o manifesti si in relatia de cuplu. Lasi prea mult de la tine, ceea ce nu inseamna neaparat doar ca esti o persoana toleranta, ci mai degraba ar trebui sa vezi acest comportament ca impiedicandu-te sa impui limite sanatoase in relatia ta.

Limitele sunt importante, ele protejeaza sensibilitatea partenerului si totodata creeaza un focus pe ceea ce cuplul ar trebui sa urmareasca pentru a mentine integritatea relatiei.

Cand lasi prea mult de la tine, cand nu te pui pe tine pe primul loc, aceste limite nu exista. Astfel ca atragi pur si simplu in jurul tau acele persoane care au tendinte abuzive, tocmai pentru ca acestia nu se lovesc de nicio limita.

Te trezesti apoi intr-o relatie in care ai acceptat prea multe, in care, poate, toate treburile cuplului ajung doar la tine, in care pana si responsabilitatile financiare, cum ar fi facturile, cad pe seama portofelului tau.

Citeste continuarea pe kudika.ro

Foto: unsplash.com