4 lucruri pe care sa le normalizezi in relatia de cuplu

1
De Alice Papuc
10 iul. 2023

Aceste lucruri nu sunt doar normale, ci cat se poate de benefice in relatia dintre voi.

Fiecare persoana are anumite convingeri cu privire la cum trebuie sa arate o relatie. Sunt convingeri si concepte pe care le-ai vazut in societate sau la tine in familie. Pot exista anumite lucruri pe care sa nu stii cum sa le gestionezi intr-o relatie si totusi, sa realizezi ca sunt lucruri absolut normale. Acest lucru se intampla mai ales atunci cand esti la prima relatie serioasa sau cand inca inveti despre tine. Descopera 4 lucruri normale intr-o relatie de cuplu!

5 momente in care intimitatea in cuplu este distrusa

Timpul propriu

Fiecare partener are nevoie de timp pentru el. Timp in care sa se relaxeze, sa se ocupe de hobby-urile lui sau sa stea, pur si simplu, fara sa faca nimic. Este vorba despre un timp in care fiecare se deconecteaza de la stresul exterior si isi incarca bateriile. Pentru ca oricat de mult iubesti pe cineva, uneori ai nevoie sa fii doar tu cu tine. Acest lucru nu este deloc rau, ci este cat se poate de normal. Doar asa poti fii pregatita pentru o noua zi si noi provocari. Iar apoi poti fii cea mai buna versiune a ta, alaturi de cel pe care il iubesti.

Iesiri alaturi de prieteni

In acelasi sens, fiecare partener trebuie sa isi pastreze prietenii. O relatie sanatoasa nu presupune sa stai 24/7 impreuna si sa renunti la toti cei din jurul tau. Dimpotriva, o relatie de cuplu armonioasa presupune incredere si echilibru. Iesi in continuare alaturi de prietenele tale si nu le neglija doar pentru ca esti intr-o relatie. Poti sa gasesti un echilibru atat in viata de cuplu, cat si in iesirile alaturi de cele care ti-au fost mereu alaturi.

Ce il tine treaz noaptea, in functie de zodia lui

Abordarea unor subiecte mai putin placute

Conversatiile dificile fac si ele parte dintr-o relatie de cuplu sanatoasa. Nu poti avea o relatie armonioasa daca fugi de subiectele mai putin placute si daca incerci mereu sa cosmetizezi adevarul. Nu incerca sa pastrezi aparentele. In final, nu vei face decat sa te certi cu partenerul tau. In schimb, comunica deschis alaturi de acesta. Alege un moment potrivit si spune ceea ce gandesti, fara teama, dar cu grija si respect fata de cel pe care il iubesti. Relatia voastra va deveni mult mai stabila si mai bazata pe incredere.

Momentele in care va distrati impreuna

Permite-ti sa fii copil alaturi de cel pe care il iubesti. Relatiile nu ar trebui sa fie mereu despre seriozitate si iesiri elegante. Distreaza-te si bucura-te de timpul petrecut cu partenerul tau. Lasa loc in relatia voastra pentru glume, rasete si mici jocuri. Arata-i aceasta latura a ta si nu te teme sa iesi din tipare.

Foto: depositphotos.com