5 momente in care intimitatea in cuplu este distrusa

1
De Alice Papuc
3 iul. 2023

Nu te comporta cu partenerul tau intr-un mod in care tu nu iti doresti sa fii tratata.

Intimitatea in cuplu presupune siguranta emotionala, vulnerabilitate si mai ales incredere. Aceste detalii tind sa fie trecute cu vederea in viata de zi cu zi. Descopera 5 momente in care intimitatea in cuplu este distrusa si afla ce poti face in acest sens!

Ii reprosezi lucruri din trecut

Nu iti intreba partenerul “ce s-a intamplat” doar pentru a putea sa ii reprosezi ceva. Mai mult decat atat, odata ce ati rezolvat o problema impreuna, este timpul sa treci peste. Nu ii reprosa in mod constant greseli din trecut. Gaseste o cale de mijloc si nu iti judeca partenerul. Valideaza-i sentimentele si fii acolo pentru el. In caz contrar, isi va pierde increderea in tine si se va inchide in el.

Femeile sufera mult, dar trec mai repede peste o despartire decat barbatii – care este motivul

Il barfesti

Intimitatea in cuplu este distrusa atunci cand iti barfesti partenerul. Oricat de tentant ar fi sa le povestesti prietenelor tale toate greselile pe care el le-a facut, acest comportament nu este doar contraproductiv, ci si toxic. Incearca, in schimb, sa discuti deschis cu partenerul tau. Exprima-ti sentimentele si ajuta-l sa te inteleaga si sa rezolve problema.

Nu ii permiti sa isi urmeze visurile

Nu minimiza visurile persoanei iubite. Nu te pune in calea a tot ceea ce isi doreste sa realizeze. Pastreaza o atitudine deschisa si ofera-i ajutor atunci cand are nevoie de tine. Arata-i ca esti cea mai mare sustinatoare a lui. Lucrul acesta il va ajuta sa se deschida fata de tine si, cu atat mai mult, sa tina cont de viziunea ta.

Esti tot timpul pe telefon

Invata cand trebuie sa te deconectezi de la social media si de la lumea exterioara. Fii prezenta in moment si acorda-i atentia partenerului tau, mai ales atunci cand acesta isi doreste sa petreaca timp de calitate alaturi de tine. Asculta-l, implica-te in conversatie si arata-i ca este important pentru tine. Nu rata un moment frumos dintr-o vacanta doar pentru a pune un story pe Instagram.

Cum sa treci peste dependenta de social media

Vezi in el doar defecte

Nu poti continua o relatie in care exista doar lucruri rele si nu poti sta alaturi de un om pe care nu il consideri bun. Este firesc sa observi si anumite defecte la partenerul tau, mai ales odata cu trecerea timpului. Insa trebuie sa iti aduci aminte de ce te-ai indragostit de el. Fiecare persoana are atat defecte, cat si calitati. In cele din urma, ideea de a ramane indragostit reprezinta o alegere pe care o faci zilnic. In cazul in care alegi sa vezi doar acele parti negative si preferi sa iti sfidezi partenerul, relatia dintre voi doi nu are niciun fel de viitor.

Foto: freepik.com