Femeile sufera mult, dar trec mai repede peste o despartire decat barbatii – care este motivul

1
De Alice Papuc
25 iun. 2023

Poate nu-ti vine sa crezi, dar s-a demonstrat ca barbatii sunt cei care sufera timp indelungat dupa despartire.

In general, barbatii tind sa treaca mai greu peste o despartire si sa isi caute fosta partenera, chiar si la ani buni dupa ce relatia s-a incheiat. “Fosta” ramane mereu acolo si, cu toate ca barbatii ies cu alte femei, ajung sa o aduca in discutie mai frecvent decat isi doresc. Iata 6 motive pentru care femeile trec mai repede peste despartire decat barbatii!

5 lucruri ciudate pe care le poti afla despre un barbat in functie de stilul in care conduce masina

1. Femeile sunt “invatate” sa treaca peste despartiri

Daca arunci un ochi printr-o revista pentru femei sau pe un site de specialitate, vei vedea ca exista o multime de articole dedicate subiectului in cauza. Femeile vorbesc intre ele despre asta inca de la o varsta frageda si este un lucru cat se poate de normalizat. La polul opus, barbatii aud ca sunt “slabi” daca plang sau daca isi exprima sentimentele. Pur si simplu, modul in care femeile si barbatii se dezvolta este diferit.

2. Femeile cauta ajutor

In acelasi sens, femeile tind sa caute mai mult ajutor: la familie, prieteni, in carti de specialitate sau chiar la terapeut. Aceste lucruri le ofera instrumentele de care au nevoie pentru a depasi situatia si pentru a-si gestiona sentimentele.

3. Femeile simt ca lucrurile nu sunt in regula

Femeile au o anumita intuitie: ele simt cand lucrurile nu sunt in regula si isi proceseaza mult mai bine sentimentele. Pur si simplu, ele sunt “pregatite” pentru ceea ce urmeaza sa se intample. Nu sunt surprinse de situatia in sine si au analizat deja ceea ce se intampla.

4. Barbatii sunt, in general, constienti ca le este mai greu sa isi gaseasca o alta partenera

Nimanui nu-i place sa piarda tot ce a construit in timp. Inceputurile pot fi dificile si infricosatoare. Iar barbatii care pierd o relatie prin propriile lor actiuni tind sa intre in panica atunci cand sunt nevoiti sa suporte consecintele.

6 lucruri non-negociabile intr-o relatie de cuplu sanatoasa

5. Uneori, despartirea poate dezvalui lucruri pe care barbatul nu a dorit sa le accepte

Barbatii fug, in general, de sentimentele lor. Iar despartirile ii fac sa se confrunte cu diverse adevaruri mai putin confortabile. Exista barbati care nu raspund nevoilor partenerei pana ce nu e prea tarziu. Pur si simplu, ei cred ca partenera nu va pleca.

6. De cele mai multe ori, barbatii realizeaza prea tarziu ce au pierdut

Acesta este motivul pentru care barbatii te cauta, chiar si la mai multi ani dupa despartire. Ei realizeaza mult prea tarziu ce au pierdut. Oricat de greu le este sa accepte, sentimentele inca sunt acolo. Au refuzat sa simta durere cautand alinare in petreceri, prieteni sau alte distractii. Iar cand si-au permis sa simta totul, durerea a fost mult mai mare decat ar fi putut crede.

Foto: Shutterstock.com