5 intrebari pe care sa ti le pui pentru a fi o partenera mai buna

1
De Cristiana Astefanoaiei
25 apr. 2023

Fie ca esti deja intr-o relatia sau iti doresti una, acorda-ti cateva minute de introspectie ca sa vezi daca esti cu adevarat pregatita de un angajament serios.

Fiecare parteneriat are propriile sale provocari si probleme, dar cu putin efort si angajament, poti deveni o iubita mai buna. Incepe prin a raspunde la aceste intrebari importante.

1. Esti pregatita sa faci compromisuri?

O relatie sanatoasa implica compromisuri din partea ambilor parteneri. Esti dispusa sa renunti la anumite lucruri pentru binele relatiei tale? Intr-o relatie sanatoasa, nimeni nu trebuie sa se schimbe. Poti sa ramai tu insati, dar e cazul sa ajustezi anumite comportamente care s-ar putea sa nu fie potrivite in relatia ta. Nu te lasa pe planul secundar, nu lua decizii care simti ca nu te reprezinta. Un compromis nu e o schimbare majora, ci doar o mica schimbare de perspectiva. Crezi ca te simti confortabil sa faci aceste lucruri? Atunci esti pregatita sa iti iei angajamente serioase fata de iubitul tau.

7 semne clare ca esti intr-o relatie toxica si ca trebuie sa iei o decizie acum

2. Esti o ascultatoare buna?

Intr-o relatie, ascultarea este la fel de importanta ca si comunicarea. Esti capabila sa asculti ceea ce are de spus partenerul tau? O discutie nu presupune doar sa-ti spui vehement punctul de vedere. Fii deschisa si onesta, dar pastreaza-ti atentia si pe ceea ce are celalalt de spus. Daca nu poti sa asimilezi informatiile pe care ti le ofera partenerul tau, cel mai probabil nu esti pregatita pentru o relatia serioasa.

3. Esti pregatita sa oferi sprijin emotional?

Partenerii trebuie sa se sustina reciproc, inclusiv prin oferirea de sprijin emotional. Esti pregatita sa oferi acest sprijin partenerului tau? Stii cum se spune: „la bine si la greu” – acest lucru inseamna ca, pentru a fi o iubita buna, va fi nevoie uneori doar sa accepti si sa sustii anumite lucruri pe care cel de langa tine le face.

4. Faci compromisuri in privinta timpului petrecut impreuna?

Intr-o relatie, este important sa-ti faci timp pentru partenerul tau. Esti dispusa sa faci acest lucru si sa prioritizezi relatia ta? De asemenea, e important sa gasesti un echilibru intre timpul petrecut impreuna si timpul petrecut separat. Esti dispusa sa faci compromisuri in privinta acestui aspect? Intr-o relatie, este important sa-ti asumi responsabilitatea pentru propriile actiuni si sa incerci sa eviti sa arunci vina pe partenerul tau.

De ce are nevoie fiecare zodie intr-o relatie de iubire

5. Esti dispusa sa accepti si sa lupti impotriva geloziei?

Gelozia poate fi o problema in relatii, dar este important sa o recunoastem si sa lucram impreuna, in cadrul relatiei, pentru a o depasi. Esti o persoana geloasa? Analizeaza de unde vine acest sentiment. Poate fi vorba despre o trauma din copilarie sau dintr-o relatie anterioara. Poate fi o nesiguranta sau o frustrare. Este important sa rezolvi aceste neajunsuri, pentru a nu proiecta asupra partenerului tau lucruri de care nu e vinovat.

Cum sa faci un „detox” al relatiei de cuplu pentru o conexiune mai puternica si o viata fericita impreuna

O relatie de lunga durata presupune si multa implicare din partea celor doi parteneri. Poti face acest exercitiu si impreuna cu persoana iubita. Raspundeti impreuna la intrebarile de mai sus si vedeti ce pareri aveti. Este important sa accepti cu mintea deschisa parerile iubitului sau sotului tau. Priveste din perspectiva lui si vezi care sunt nevoile lui in relatia voastra. La randul tau, fii sincera cu asteptarile tale si cu ce esti dispusa sa oferi sau sa schimbi spre binele vostru. Impreuna, trageti concluziile si vedeti cum ajungeti la un punct comun. Atunci cand comunicati puneti caramida cu caramida la o structura solida care va ajuta sa fiti fericiti impreuna.

Foto: freepik.com