5 lucruri pe care sa nu le faci imediat dupa despartire

1
De Cristina Tudor
3 sept. 2022

Relatiile de iubire pot fi ravasitoare, dar totodata sunt pline de experiente din care avem multe de invatat despre ceilalti, dar si despre noi insine.

Despartirea poate fi adesea simtita ca o experienta sfasietoare, dureroasa, care ne pune la incercare impulsurile cele mai negre si in fata careia ar trebui sa reactionam cu demnitate, maturitate si iubire de sine. Daca simti ca nu iti mai poti stapani sentimentele negative imediat dupa despartire, iata cateva lucruri pe care nu ar trebui totusi sa le faci, oricat de intense ar fi trairile tale.

Nu lasa ura, furia sau frustrarile sa te cuprinda

Imediat dupa despartire sentimentele sunt deosebit de intense, iar cele care par sa ne controleze sunt reprezentate de emotiile negative. Regretele, frustrarile, furia si dorinta de a demonstra ceva celuilalt cu care relatia deja s-a incheiat reprezinta numai cateva din acele sentimente care ravasesc mintea si sufletul oricui aflat in pragul despartirii.

Aceste emotii genereaza si impulsuri, dorinta de a actiona, de a suna, de a-i trimite texte celuilalt prin care sa incercam sa demonstram ceva ce nu am reusit in intreaga relatie. Desigur ca nu vom avea succes. Iar manifestarea in aceasta directie a sentimentelor noastre ne poate aduce si mai multe regrete decat avem deja.

Cu cat acceptati mai repede despartirea, cu atat inima se descatuseaza si lasa loc unei noi iubiri.

Nu contacta fostul partener pentru a-i face reprosuri

Daca tocmai v-ati despartit, ar fi bine sa nu te mai gandesti la calea de intoarcere. Altfel vei avea tendinta sa contactezi fostul partener pentru a-i face in continuare reprosuri privind vina pe care acesta o are in despartire sau pentru a incerca sa-i reamintesti toate punctele forte ale relatiei voastre, puncte forte pe care nu le-a luat in considerare si deci nici nu o va face in continuare.

Citeste continuarea pe kudika.ro

Foto: depositphotos.com