8 motive pentru care femeile au incheiat relatii. Marturii adevarate despre despartiri si decizii dificile

1

Intotdeauna avem ceva de invatat din experintele altora, asa ca ele si-au deschis inima pentru a ajuta alte persoane aflate in situatiile lor.

Buzzfeed a publicat o serie de marturisiri legate de despartiri si relatii.

Daca te-ai intrebat vreodata care sunt cele mai frecvente motive pentru care se despart cuplurile, iata ce au povestit 10 femei sub protectia anonimatului.

Jocurile video erau mult mai importante

Jocurile video erau mult mai importante decat petrecerea timpului cu mine. Sunt o persoana foarte simpla. Nu ma intereseaza cadourile sau banii cheltuiti pentru mine. Imi placea pur si simplu sa ne plimbam prin parc. Fostul meu sot ar fi gasit orice scuza pentru a nu petrece timp cu mine. Cea mai frecventa era: „Benzina costa bani. Prefer sa stau acasa”. Ideea lui de „a petrece timpul” era ca el sa se joace jocuri video cu prietenii lui online, in timp ce eu stateam si ma uitam la televizor, dar cu un volum mic, pentru ca prietenii lui sa nu fie distrasi, povesteste una dintre femeile care au facut marturisiri pe Buzzfeed.

Poti invata din aceasta lectie ca ai nevoie sa fii o prioritate in viata ta, dar si a partenerului tau.

„Si-a prioritizat prietenii in detrimentul meu”

Similar cu prima poveste, o alta femeie marturiseste ca s-a despartit dupa ce a fost lasata balta intr-o situatie delicata.

„Cred ca prioritizarea prietenilor si a familiei este importanta, dar a ajuns la un punct in care ma simteam nefericita. Amandoi aveam in jur de 30 de ani, iar el voia sa mearga mereu la petreceri si in baruri pentru a-si vedea prietenii. Nu am avut niciodata timp doar pentru noi doi. Am ajuns la punctul critic atunci cand matusa mea a suferit un stop cardiac si a fost transportata cu avionul la 700 km distanta de orasul meu. In loc sa vina cu mine la spital sau chiar sa ma sustina emotional atunci cand m-am dus sa fiu alaturi de ea, el s-a dus la bar si s-a imbatat. Nu am primit nici macar un mesaj sau un telefon timp de 24 de ore. A disparut pur si simplu. Cand m-am suparat, mi-a spus: ‘Sa-l vad pe Dave este mai important. El e prietenul meu’. M-am despartit de el a doua zi. Matusa mea a murit cateva ore mai tarziu”, a detaliat altcineva.

M-am despartit pentru ca eu planuiam si initiam toate intalnirile si exprimarea afectiunii

Aveam nevoie de mai mult efort din partea lui si nu voiam sa cersesc pentru asta”.

El si mama lui erau prea dependenti unul de celalalt, ceea ce ma enerva

Este dificil sa fii intr-o relatie cu cineva care nu s-a maturizat suficient.

„Actualul meu partener de viata o suna pe mama lui de mai multe ori pe zi si invers. Uneori chiar si pentru scurt timp, pentru cateva minute. Este dragut, dar este foarte mult. Am impresia ca vorbeste cu ea mai mult decat cu mine despre lucruri. La inceput mi s-a parut ceva dragut, dar acum mi se pare enervant si problematic”.

Fie ca este vorba de prietenele lui sau de o mama autoritara, implicarea emotionala si estomparea ciudata a rolurilor pentru persoanele din viata lui au dus intotdeauna la conflicte. Partenerii ar trebui sa se protejeze unul pe celalalt”, povesteste o alte femeie.

Sindromul Peter Pan

Multi barbati raman copii in comportament, iar femeile nu au de ce sa le suporte atitudinea imatura.

„Am 53 de ani. Cand iubitul meu de 60 de ani mi-a spus ca motivul pentru care nu are nici macar un leu economisit pentru pensie este pentru ca el e risipitor, iar eu nu sunt, mi-am dat seama ca va trebui sa il intretin pentru tot restul vietii. Asa ca am plecat”, spune o alta femeie care a pus stop relatiei.

Orice are legatura cu igiena

Pentru multe femei, o relatie nu poate functiona daca barbatul lor e neingrijit.

Cum ar fi faptul ca nu tragi apa la toaleta in mod corespunzator si nu folosesti peria de toaleta. Ati fi surprinsi sa vedeti cati au acest obicei prost. Nu sterg dusul/baia. Daca ai de gand sa fii murdar, trebuie sa ai propria ta baie”, marturiseste o alta utilizatoare Buzzfeed.

Nivelul de maturitate

In ultima marturisire se regasesc multe femei. Atunci cand cei doi parteneri nu „trag la aceeasi caruta” diferentele devin apasatoare si relatia nu poate functiona. Iata un exemplu:

„Au existat o multime de motive pentru care ultima mea relatie nu a functionat, dar mi-am dat seama de atunci ca pur si simplu nu era la nivelul meu in ceea ce priveste maturitatea. Eu sunt o persoana care nu a crescut cu bani, in timp ce familia lui era incredibil de implicata si era bogata. El nu avea nicio initiativa proprie si era fericit sa stea in disconfort pana cand cineva venea si rezolva totul pentru el. Sunt foarte empatica si lucrez mereu pentru a-mi imbunatati nu doar propria viata, ci si vietile celor la care tin. El a fost fericit sa profite de asta si nu m-a sprijinit”, explica o alta utilizatoare a platformei.

Foto: Freepik.com