5 modalitati de a-ti exprima eficient emotiile si sentimentele in cuplu

1
De Cristina Tudor
12 ian. 2023

Cu siguranta sentimentele noastre sunt puternice in multe momente ale relatiei noastre si descoperim unele comportamente, gesturi sau reusite ale partenerului care ne fac placere, ne starnesc admiratia si ne confera o stare de bine.

Si am vrea sa ii transmitem si partenerului ceea ce simtim, insa nu intotdeauna este atat de natural si usor sa comunicam. Iti propunem 5 modalitati de a-ti exprima sanatos sentimentele in cuplu.

5 Modalitati de a-ti exprima sanatos si eficient sentimentele si emotiile in cuplu

Exprima-ti aprecierea si multumirea ori de cate ori ai ocazia

Poate iti place cum s-a imbracat astazi, cum ii sta parul, apreciezi cafeaua pe care ti-a facut-o sau micul dejun gata pregatit, ori pur si simplu telefonul lui, doar ca sa vada ce faci, te-a binedispus. Spune-i, complimenteaza-l cand simti, multumeste-i cand ai ocazia.

Cuvintele frumoase in cuplu contureaza sentimentul de apreciere, de grija, de siguranta emotionala si este bine sa fie rostite recirpoc.

Respecta limbajele iubirii

Ii recomandam pe aceasta tema sa descoperi toate detaliile limbajelor iubirii in cartea: Cele 5 limbaje ale iubiri

Ti s-a intamplat ca cineva sa tina la tine, dar tu sa nu te simti neaparat iubita? Adesea experimentam astfel de sentimente fata de parinti, mai ales la varsta adolescentei. Sau invers, sa iubesti pe cineva foarte mult, dar acea persoana sa nu se simta mereu iubita? Practic iubirea exista, dar o intelegem diferit.

Tocmai pe acest concept au fost elaborate limbajele iubirii. Unii se simt iubiti, apreciati atunci cand primesc complimente, altii cand li se fac sevicii. Pentru unii, cadourile sunt dovada iubirii, pentru altii atingerile fizice aproba intimitatea (mangaieri, saruturi, tinerea de mana, imbratisarile etc.).

Citeste continuarea pe kudika.ro

Foto: unsplash.com