6 indicii subtile ca ai alaturi de tine un partener de viata loial

1
De Alice Papuc
1 sept. 2023

Cum stii ca ai langa tine un partener loial? Iata cateva indicii subtile care iti arata ca te afli intr-o relatie bazata pe incredere.

Atunci cand iti construiesti o relatie de cuplu, unul dintre cele mai importante aspecte este increderea reciproca. Un partener loial va ramane alaturi de tine si te va ajuta sa faci fata oricarei provocari. Dar loialitatea este un lucru dificil de observat, mai ales daca, in general, tinzi sa fii o persoana mai sceptica. Descopera 6 indicii subtile ca ai alaturi de tine un partener care va ramane si la bine, si la greu!

Prieteniile lui rezista de ani buni

Intotdeauna cand intalnesc oameni care au prieteni pe care ii cunosc inca din copilarie, ma gandesc ca am intalnit o persoana stabila, dedicata si loiala. Este nevoie de multa munca si implicare pentru a putea pastra prietenii atat de lungi, mai ales in contextul in care traim.

In acelasi sens, simt ca o persoana care investeste atat de mult in prietenii este un partener loial, care investeste in relatia de cuplu si se dedica acesteia. Sunt persoane care nu fug atunci cand dau de greu sau cand gasesc ceva mai bun.

Poate admite ca este nefericit

Un partener loial este un partener matur. Iar un partener matur poate sa isi recunoasca sentimentele. Ba chiar nu se teme sa admita ca uneori lucrurile nu merg in directia buna. Comunicarea eficienta si transparenta este cheia unei relatii sanatoase, astfel ca ai nevoie de un om care nu se teme sa discute despre ceea ce simte si despre acele momente in care nu totul este roz.

Acorda atentie chiar si acelor mici detalii

Un partener loial este un partener atent. El acorda atentie chiar si la acele detalii mici, astfel ca te trezesti ca isi aminteste anumite lucruri despre tine la care nu te-ai astepta. El va sti lucruri surprinzatoare, precum care este lipgloss-ul tau mult iubit sau care este felul tau de mancare favorit. De asemenea, isi va aminti povestile pe care tu i le-ai impartasit. Acest gest subtil demonstreaza ca partenerul tau nu doar te asculta, ci si ca isi doreste sa te faca sa te simti inteleasa si importanta.

Ai devenit parte din cercul lui de prieteni

O persoana care nu vrea sa te implice in viata sa si care nu se vede alaturi de tine pe termen lung nu va incerca sa te prezinte grupului sau de prieteni. Acea persoana stie ca, la un moment dat, lucrurile dintre voi se vor termina, astfel ca te tine cat mai departe de grupul sau de prieteni. Nu iti face cunostinta cu ei si, cel mai probabil, ei nici nu stiu ca existi.

La polul opus, un partener care te vrea in viata lui se mandreste cu tine. Te prezinta acelor oameni importanti, astfel incat sa devii parte din viata lui, in toate aspectele posibile. Te va invita la evenimente importante si chiar se va bucura sa vada cat de bine te intelegi cu prietenii lui.

Iti respecta spatiul personal

Intr-o relatie bazata pe loialitate, respectul pentru spatiul personal este crucial. Un partener loial intelege ca aveti nevoie de timp si spatiu pentru a va dezvolta individual si pentru a va mentine identitatea. Aceasta intelegere subtila se traduce prin faptul ca partenerul tau nu va forta limitele tale sau nu va incerca sa te schimbe, ci va fi alaturi de tine in calatoria ta de autodescoperire.

Gelozia in relatia de cuplu: cum este “justificata” si 5 moduri prin care o poti gestiona cu succes

Nu este gelos pe reusitele tale

Un partener dedicat isi doreste sa te vada cum reusesti. Nu este gelos pe reusitele tale, ba dimpotriva, el este cel care te sustine. Este mandru de tine si iti spune asta. Stie deja ca succesul tau nu este o amenintare pentru el.

Foto: depositphotos.com