9 semne ca partenerul tau nu iti acorda atentia cuvenita

1
De Alice Papuc
12 mai 2024

Recunoasterea semnelor ca partenerul tau nu iti acorda atentia cuvenita este primul pas catre remedierea situatiei dintre voi. Comunica in mod deschis alaturi de acesta si afla care este problema pe care trebuie sa o abordati!

Atunci cand esti intr-o relatie, atentia si conectarea emotionala reprezinta elemente vitale pentru fericirea din cuplu. Cu toate acestea, exista momente in care partenerii pot neglija acest aspect, mai ales atunci cand este vorba despre o relatie de lunga durata. Este important sa recunosti aceste 9 semne ca partenerul tau nu iti acorda atentia cuvenita, astfel incat sa abordezi situatia alaturi de acesta. Iata la ce trebuie sa fii atenta!

Lipsa de comunicare

Comunicarea reprezinta baza oricarei relatii sanatoase. Daca partenerul tau nu iti raspunde la mesaje sau apeluri in mod regulat sau nu initiaza conversatii despre viata voastra sau despre planurile viitoare, aceasta ar putea fi o indicatie ca nu iti acorda atentia necesara.

Absenta implicarii

Daca observi ca partenerul tau pare distant sau absent atunci cand esti in preajma lui, sau, mai rau, nu este interesat sa te asculte sau sa iti ofere sprijin emotional in momente dificile, este posibil sa nu iti acorde atentia de care ai nevoie.

Nu simti ca esti o prioritate pentru el

Este normal ca partenerul tau sa aiba si alte angajamente si relatii importante in viata sa, dar daca observi ca mereu isi acorda timpul si atentia altor persoane sau altor activitati, este posibil sa te neglijeze pe tine.

Lipsa afectiunii

Gesturile mici de afectiune, cum ar fi imbratisarile, saruturile sau mangaierile, sunt importante in mentinerea unei legaturi stranse intre parteneri. Daca partenerul tau nu iti arata in mod regulat afectiune sau nu isi exprima sentimentele fata de tine, acesta ar putea sa nu iti acorde atentia si dragostea pe care le meriti.

Nu te implica in deciziile importante

Daca partenerul tau nu te implica atunci cand are de luat o decizie importanta, mai ales o decizie care v-ar putea afecta relatia de cuplu, este posibil ca acesta sa nu fie pe atat de implicat pe cat ar trebui.

5 moduri sexy prin care poti sa previi infidelitatea in relatia ta de cuplu

Evitarea conflictelor sau discutiilor serioase

Este normal sa existe neintelegere sau conflicte intr-o relatie, iar abilitatea de a le gestiona in mod sanatos este cruciala. Daca partenerul tau evita sau nu este dispus sa discute problemele sau sa abordeze subiecte sensibile, acest lucru ar putea sugera ca nu iti acorda atentia pe care o meriti. In final, relatia voastra va avea de suferit, deoarece nu faceti decat sa treceti peste lucruri care se vor aduna.

Neindeplinirea promisiunilor

Daca partenerul tau nu isi respecta promisiunile in mod constant, acesta ar putea sa nu iti acorde atentia cuvenita sau sa nu fie suficient de implicat in relatia dintre voi doi.

Abilitatea care te poate scapa de probleme si te ajuta sa traiesti o viata fericita – nimeni nu te-a invatat asta

Te simti singura chiar si atunci cand esti alaturi de el

Unul dintre cele mai clare semne ca partenerul tau nu iti acorda atentia necesara este sentimentul de singuratate sau izolare pe care il resimti in prezenta lui. Daca te simti neglijata sau neintelesa chiar si atunci cand sunteti impreuna, este momentul sa abordezi aceasta problema cu partenerul tau.

Nu isi asuma angajamente fata de tine

Atunci cand partenerul tau nu viseaza la viitor alaturi de tine, nu isi face niciun plan in ceea ce priveste viitorul vostru si are mereu o atitudine indiferenta, este clar ca nu iti acorda importanta cuvenita.

Foto: depositphotos.com