5 semne mai putin cunoscute ale atasamentului anxios

1
De Alice Papuc
2 iul. 2023

Manifestarile atasamentului anxios sunt multiple. Astazi iti prezint 5 semne mai putin cunoscute ale acestuia.

Stilul de atasament anxios apare in urma unor experiente din copilarie in care persoana in cauza a resimtit lipsa iubirii sau s-a aflat intr-o incertitudine constanta. Poate ca parintii nu si-au aratat niciodata sentimentele sau poate ca acestia s-au despartit. In consecinta, atunci cand o persoana creste si se dezvolta intr-un mediu nesigur, tinde sa fie mai predispusa catre un atasament anxios, care se reflecta in cele mai multe relatii: de la relatii de prietenie si, bineinteles, pana la relatia de cuplu.

Descopera 5 semne mai putin cunoscute ale atasamentului anxios!

Ii ceri constant partenerului tau sa isi declare sentimentele fata de tine

Nu este gresit sa cauti validare din partea partenerului. Insa cand acest lucru se intampla zilnic, fie nu ai un partener suficient de implicat, fie tinzi catre un tip de atasament anxios.

Esti o persoana anxioasa si adori filmele horror sau thriller? Iata explicatia din spatele acestui lucru!

Iti verifici in mod constant partenerul

Fiecare om isi doreste sa comunice cat mai mult cu cel drag. Cu toate acestea, daca il verifici in mod constant si iti doresti ca el sa fie langa tine 24/7, lucrurile s-ar putea sa nu fie tocmai in regula intre voi. Este momentul sa cunosti limita dintre o comunicare deschisa si sanatoasa si o comunicare anxioasa, in care iti doresti sa stii tot timpul unde se afla, cu cine, cat mai sta si ce face dupa aceea.

Teama de abandon

Te temi in mod constant ca cel pe care il iubesti te-ar putea respinge? Deja iti imaginezi cum va pleca si vei ramane singura? Simti ca nu poti sta singura si ai nevoie de cineva langa tine, in mod constant? Uneori iti sabotezi relatia si esti chiar tu cea care ameninta ca pleaca, doar de teama sa nu plece el de langa tine? Toate acestea indica o teama profunda de abandon, teama care conduce, in mod direct, catre atasament anxios.

Iti planifici discursul

Bineinteles, este ideal sa iti doresti sa fii mereu pregatita. Dar daca iti planifici in mod constant discursul, pentru orice situatie prin care treci, s-ar putea sa suferi de anxietate. Iar acest lucru se poate reflecta si in relatia ta de cuplu, si in felul in care iti arati dragostea fata de partener.

Cum reactioneaza cand ii spui ca il iubesti, in functie de zodia lui. Barbatul Balanta asteapta sa ii demonstrezi prin gesturi!

Provoci conflicte sau certuri

Desi poate parea contraintuitiv, persoana anxioasa va genera conflicte si certuri in mod constant. O cearta in care partenerul nu a plecat va face persoana anxioasa sa se simta iubita. Va fi asemenea unei reconfirmari a iubirii. In consecinta, persoana anxioasa se simte mai apropiata de cel drag si mai apreciata.

Foto: Freepik.com