3 aspecte pe care trebuie sa le discutati daca aveti banii la comun in cuplu

1
De Alice Papuc
3 dec. 2022

Oricat te-ai feri sa recunosti, banii sunt importanti inclusiv in relatia de cuplu. Acestia va ofera confortul de care aveti nevoie. Iar momentul in care stabiliti sa aveti banii la comun in cuplu este unul extrem de important.

Daca tu si partenerul tau aveti banii la comun in cuplu, este important sa discutati despre cum veti gestiona acesti bani. Astfel, veti evita situatii neplacute si tensiuni in relatia voastra. Iata care sunt aspectele despre care trebuie sa discuti cu partenerul tau daca aveti banii la comun in cuplu!

Modul in care contribuiti la cheltuieli

Desi tendinta generala este de impartire a cheltuielilor in mod egal, lucrurile pot sa varieze de la cuplu la cuplu. Exista o multitudine de factori pe care sa ii ai in vedere, cel mai important fiind chiar diferenta dintre venituri. In cazul in care aceasta este una semnificativa, lucrurile se pot schimba. Unul dintre parteneri poate avea un loc de munca extrem de bine platit, in timp ce altul poate activa intr-un domeniu cu salarii mai modeste.

Nu este nicidecum un lucru peste care sa nu poti trece alaturi de partener, trebuie doar sa fii deschisa la o discutie sincera. Aceste discutii se poarta impreuna, ca intr-o echipa. Descopera alaturi de partener cum este cel mai bine sa procedati pentru voi. De exemplu, exista cupluri care atribuie procente din veniturile lor in functie de diferentele salariale. Alegerea va apartine.

Cum sa economisesti de Craciun fara sa ratezi niciun moment important: 5 tips & tricks

Stabiliti prioritatile voastre comune, dar si individuale

Atunci cand incepi o relatie, este normal sa ai propria viziune despre cum arata o viata fericita de cuplu. Bineinteles, sunt sanse mari ca viziunea ta sa fie impartasita de partener, cel mai probabil ati mai discutat astfel de lucruri. Dar trebuie sa iti iei cateva momente sa te gandesti care sunt acele lucruri extrem de importante pentru tine, acele lucrurile la care nu esti deloc dispusa sa renunti. Le cunosti si in cazul partenerului tau? Cumpara o sticla de vin si purtati o conversatie serioasa.

Poate pentru tine este extrem de important sa calatoresti si sa vezi lumea. In acelasi timp, partenerul tau poate simti nevoia sa achizitioneze o locuinta. Este posibil sa nu puteti jongla extrem de bine cu ambele dorinte. Nu, nu sunteti incompatibili. Trebuie doar sa purtati o discutie extrem de sincera si sa stabiliti cum vor sta lucrurile. In cat timp veti strange avansul pentru casa? Cum veti calatori in acest timp? La ce compromisuri sunteti dispusi? Doar voi cunoasteti aceste raspunsuri.

Care sunt cele mai scumpe excursii din lume si ce le ofera turistilor

Responsabilitatile individuale ale fiecaruia dintre voi

In acelasi registru, exista posibilitatea ca unul dintre voi sa fi facut cateva alegeri majore inainte sa il cunoasca pe celalalt. Acest lucru este adesea intalnit, mai ales daca nu ti-ai cunoscut partenerul cand aveati doar 18 ani. Poate unul dintre voi are un imprumut bancar semnificativ. Poate altul si-a asumat un angajament fata de familie. Situatiile pot fi diverse. Indiferent de natura aspectului, acesta trebuie comunicat in cuplu.

O solutie pentru care opteaza unele cupluri este aceea de a deduce cheltuielile non-negociabile inainte de a stabili bugetul (cum ar fi creditul, cheltuieli legate de sanatate sau de familie). De exemplu, fiecare isi deduce imprumuturile inainte de a analiza cum poate contribui la bugetul comun. Apoi vedeti care este bugetul pe care il gestionati impreuna.

Relatia de cuplu si bugetul. Cum sa porti conversatia despre bani cu partenerul tau

Oricare ar fi situatia, cel mai important este ca amandoi sa fiti sinceri si deschisi catre discutii. Momentul in care alegeti sa aveti banii la comun in cuplu este unul cu adevarat important, astfel ca acesta trebuie tratat ca atare.

Foto: depositphotos.com