Barbatii nesiguri pot fi, in realitate, cei mai buni parteneri?

1
De Alice Papuc
10 aug. 2023

Doar pentru ca o persoana are anumite nesigurante, nu inseamna ca o relatie cu aceasta este imposibila.

Sa iubesti un barbat nesigur poate fi complicat. Dar nesiguranta este doar o trasatura a persoanei in cauza, nu intreaga personalitate a acesteia. Si, cu toate acestea, barbatii nesiguri pot fi, in realitate, parteneri veritabili pentru o relatie de succes. Desigur, nu vorbim despre acei barbati atat de nesiguri incat personalitatea lor este afectata intr-un mod radical. Discutam despre acei barbati care au anumite temeri dar care sunt dispusi sa lucreze la ei si care isi doresc, cu adevarat, ca lucrurile sa fie din ce in ce mai favorabile.

Descopera 4 motive pentru care merita sa acorzi mai multa atentie acelor barbati nesiguri!

 

Nu se tem sa se arate vulnerabili

Barbatii sunt, in general, obisnuiti sa nu discute despre sentimentele lor. Cu toate acestea, pentru ca o relatie sa fie una de succes, este nevoie sa te simti confortabil(a) cu vulnerabilitatea. O relatie de lunga durata presupune situatii sensibile si momente in care oamenii renunta la ideea de a detine controlul. Pur si simplu, lasi persoana de langa tine sa te cunoasca asa cum esti. Apoi, accepti ca acest lucru te face vulnerabil(a). Barbatii care au anumite nesigurante sunt persoane mai deschise, persoane care au fost deja vulnerabile in anumite situatii si nu se tem (atat de mult) sa experimenteze din nou aceste trairi. Mai mult decat atat, sunt mult mai deschisi la comunicare si sunt persoane mai transparente.

Nu iau lucrurile “de-a gata”

Barbatii nesiguri nu cred ca dragostea este ceva “ce li se cuvine”. Dimpotriva, ei tind sa se implice mai mult, astfel incat lucrurile sa functioneze. Ei nu cred ca dragostea este ceva nesemnificativ si nu iau totul in ras. Nu joaca jocuri si nu incearca sa isi complice existenta.

Studiile au demonstrat: femeile care au aceasta inaltime sunt cele mai fericite. Care e explicatia

Sunt pregatiti sa invete

Barbatii nesiguri sunt mult mai dispusi sa invete si sa se dezvolte continuu. Pur si simplu, ei simt ca au un anumit “gol” pe care trebuie sa il acopere. Sunt persoane mai dispuse sa munceasca si cauta sa isi imbunatateasca viata, chiar daca nu este nimic in neregula cu aceasta. Iar acesta este un lucru extrem de important intr-o relatie de cuplu sanatoasa si armonioasa: doi parteneri dispusi sa invete si sa creasca impreuna.

6 semne de la Univers care iti transmit ca a venit momentul sa iti schimbi viata

Sunt constienti ca fac greseli

Barbatii nesiguri nu se cred nicidecum perfecti. Dimpotriva, ei vor admite atunci cand gresesc. In general, persoanele nesigure se cunosc mult mai bine pe ele: stiu deja ce calitati au, dar si ce defecte. Acestea fiind spuse, nu va fi necesar sa ii arati care sunt acele lucruri pe care trebuie sa le imbunatateasca. Ci doar sa fii langa el in aceasta calatorie.

Foto: freepik.com