Studiile au demonstrat: femeile care au aceasta inaltime sunt cele mai fericite. Care e explicatia

1

Esti miniona sau, din contra, ai o statura de supermodel? Iata ce spun cercetatorii despre legatura dintre inaltimea unei femei si fericirea de care are parte.

Potrivit stiintei, femeile cu aceasta inaltime au o sansa mai mare de a avea o relatie fericita.

Un studiu din 2002 arata ca femeile minione au mai multe sanse sa se bucure de relatii romantice pe termen lung cu barbati si sa aiba copii. Studiul a fost efectuat in Anglia, unde inaltimea medie a unei femei este de aproximativ 164 de centimetri.

Femeile cu inaltime mai mica, intre un metru si cinci centimetri si un metru si saizeci si trei de centimetri, ar avea mai multe sanse sa fie in relatii fericite si sa aiba copii pana la varsta de 42 de ani decat femeile mai inalte.

Un barbat isi paraseste partenera daca se ingrasa? Acest sondaj te va lua prin surprindere

Dar asteapta, mai e ceva! Studiul nu a examinat doar femeile, au fost luate in calcul si statistici despre barbati. Cercetarea releva ca femeile chestionate au preferat in general barbatii mai inalti decat media pentru relatii romantice.

De ce sunt mai fericite femeile scunde

Din punct de vedere al instinctelor primare, este firesc ca femeile sa caute barbati inalti, caci acestia puteau, in trecut, sa le protejeze mai bine de atacurile animalelor salbatice si erau mai rezistenti.

Interesant este faptul ca si barbatii, la randul lor, sunt atrasi de femeile mai scunde. Explicatia vine tot de la oamenii preistorici, care aveau drept scop reproducerea.

Femeile sunt mai fericite decat barbatii cand sunt singure. Ce au descoperit studiile

Stim ca barbatii sunt atrasi de lucruri care in trecutul nostru evolutionist ar fi fost un semnal de fertilitate. Si, intr-un sens, inaltimea este un semnal negativ – femeile mai inalte ajung mai tarziu la pubertate si probabil caracteristicile lor sexuale secundare se dezvolta ceva mai tarziu”, explica Daniel Nettle, care a condus acest grup de cercetare.

Kristen Bell si sotul ei, Dax Shepard, sunt exemplul perfect de cuplu fericit intre o femeie miniona si un barbat inalt.

Femeile scunde si barbatii inalti formeaza cele mai fericite cupluri

Potrivit unui studiu realizat la Universitatea Konkuk din Seul, Coreea de Sud, femeile scunde care fac pereche cu barbati inalti formeaza cele mai bune cupluri.

De fapt, cu cat diferenta de inaltime dintre un cuplu casatorit este mai mare, cu atat mai fericita este sotia.

Cercetatorul Kitae Sohn a declarat ca relatia dintre inaltime si fericire a fost un teritoriu necunoscut pana acum.

Cum iti afecteaza inaltimea starea de sanatate?

Desi se stie ca femeile prefera barbatii inalti pentru imperechere din motive ce tin de evolutie, niciun studiu nu a investigat daca un sot mai inalt isi face sotia mai fericita”, a explicat el in studiu.

Pentru a determina rezultatele studiului au fost colectate date de la 7.850 de femei. Dupa ce a analizat toate aceste informatii, Sohn a confirmat ca „o diferenta mai mare de inaltime intr-un cuplu a fost asociata pozitiv de fericirea sotiei”.

Foto: Freepik.com