Un barbat isi paraseste partenera daca se ingrasa? Acest sondaj te va lua prin surprindere

1

Jumatate dintre barbati spun ca s-ar desparti de o femeie din acest motiv. Socant, nu? Iata ce spun studiile.

Sunt suficiente cateva kilograme in plus pentru a rupe o relatie? Cei mai multi barbati spun ca da, potrivit sondajului Great Male Survey 2011 de la AskMen.

Acestia au incheiat un parteneriat cu Cosmopolitan pentru a realiza un sondaj in randul a aproape 80.000 de persoane si a descoperi cat de diferiti sunt barbatii si femeile cand vine vorba de intalniri si sex, stil de viata si multe altele.

Isi parasesc barbatii iubitele daca acestea se ingrasa?

Oare barbatii se asteapta ca o femeie sa ramana la aceeasi greutate toata viata ei? Se vor casatori doar cu femei care au mai putin de 50 kg? Cred ca dupa ce nasc, femeile se dezumfla ca prin magie si revin la corpul lor de dinainte de nastere, cu patratele pe abdomen?

Aparent, barbatii sunt destul de neiertatori in ceea ce priveste cresterea in greutate in relatie, in timp ce femeile par sa fie mai linistite cand vine vorba de cresterea in greutate a partenerului lor.

Aproape jumatate dintre barbatii chestionati (48%) i-ar spune „la revedere” unei fete care s-a ingrasat, in timp ce doar 20% dintre doamne si-ar parasi iubitul daca acesta ar face acest lucru.

De ce s-ar desparti barbatii iubitele lor daca ele s-ar ingrasa?

Decizia unui barbat de a-si parasi iubita cand aceasta se ingrasa poate fi influentata de mai multi factori individuali si circumstantiali. Aceste motive sunt generalizari, iar fiecare relatie este unica. In cele din urma, decizia de a parasi o relatie din cauza cresterii in greutate a partenerului depinde de valorile, prioritatile si circumstantele individuale ale fiecarui barbat. Exista barbati care acorda o importanta majora aspectului fizic si se pot simti mai putin atrasi de partenera lor daca aceasta se ingrasa, in timp ce altii acorda o importanta mai mare altor aspecte ale relatiei, cum ar fi conexiunea emotionala, compatibilitatea si intelegerea reciproca.

3 motive dovedite stiintific pentru care suntem atrase de barbatii cu mult par

Preferinte personale

Unii barbati pot avea preferinte specifice in ceea ce priveste aspectul fizic si pot considera ca atractia fizica este un factor esential in relatie. Daca partenera lor castiga in greutate si nu mai corespunde preferintelor lor, ar putea lua decizia de a se separa.

Impactul asupra stimei de sine

O crestere semnificativa in greutate poate afecta stima de sine si increderea in propria persoana. Aceasta se poate reflecta in relatia de cuplu, iar barbatul ar putea percepe ca partenera nu mai este fericita si implinita in propria viata si, in consecinta, ar putea decide sa se desparta.

5 moduri de a construi incredere de sine, caramida cu caramida – ca sa traiesti viata pe care ti-o doresti

Modificari ale stilului de viata

Ingrijirea personala si sanatatea pot juca un rol important intr-o relatie. Daca partenera isi schimba stilul de viata intr-un mod care afecteaza negativ sanatatea sau calitatea relatiei, acest lucru ar putea contribui la decizia barbatului de a se desparti.

Probleme de compatibilitate

Cresterea in greutate poate aduce in discutie aspecte legate de stilul de viata, obiceiuri alimentare, nivelul de activitate fizica si prioritatile in general. Diferentele semnificative in aceste domenii pot duce la conflicte si la un sentiment de incompatibilitate, ceea ce ar putea determina un barbat sa puna capat relatiei.

Cum testeaza un barbat compatibilitatea cu o femeie, in functie de zodia lui

Schimbarea dinamicii relatiei

Uneori, cresterea in greutate poate duce la schimbari in dinamica relatiei. Atractia fizica poate fi un factor important pentru unul dintre parteneri, iar modificarile aparute in acest sens pot afecta intimitatea si conexiunea emotionala.

Foto: depositphotos.com