3 motive dovedite stiintific pentru care suntem atrase de barbatii cu mult par

1
De Cristiana Astefanoaiei
31 ian. 2023

Adesea, femeile intorc capul dupa un barbat cu pletele in vant sau cu o barba ingrijita. Te-ai intrebat vreodata care este motivul?

Suntem atrase de barbatii cu mult par, iar cercetatorii spun ca este perfect normal! Motivele au fost dovedite stiintific!

Jason Momoa cucereste toate femeile in filmele in care apare, multe romane prezinta protagonisti cu un par bogat si o barba pe masura. Adesea, si parul de pe corp se poate dovedi atragator, pentru unele femei.

Iata 3 motive stiintifice pentru care barbatii parosi atrag cele mai sexy femei!

Jason Momoa si Lisa Bonet s-au despartit dupa aproape doua decenii impreuna: „Ne eliberam unul pe celalalt”

1. Au un nivel mai ridicat de testosteron

Atunci cand barbatii au niveluri mai ridicate de testosteron, este mai probabil sa aiba un apetit sexual mai mare, traiesc mai mult, sunt mai increzatori si mai cinstiti si au mai multa energie si optimism.

Se pare ca, instinctiv, suntem atrase de barbatii cu mult par, pentru ca acestia ne transmit ca au un nivel mare de testosteron.

2. Sunt inteligenti

Dr. Aikarakudy Alias, un psihiatru care a lucrat la relatia dintre parul de pe corp si inteligenta spune ca pieptul paros este mai probabil sa fie intalnit in randul medicilor, precum si al celor cu un nivel de educatie ridicat, in populatia generala.

„Cand a fost examinat clasamentul academic in randul studentilor, barbatii mai parosi au obtinut note mai bune”, conform doctorului Aikarakudy Alias.

El a constatat ca cei sase absolventi de inginerie cu cele mai bune rezultate erau mai parosi decat ultimii opt.

3. Sunt mai sanatosi

Barbatii parosi sunt mai capabili sa detecteze mai bine parazitii din corpul lor. Intr-un studiu realizat de cercetatorul Michael Siva-Jothy, s-a descoperit ca gandacii infometati plasati pe bratele epilate au avut mai multe sanse sa se hraneasca, in comparatie cu cei de pe un brat nebarbierit, deoarece parul incetineste gandacul. Este posibil ca femelele sa perceapa parul ca pe un marker al unei sanatati fara paraziti. Acesta poate avea radacini in evolutia noastra, avand in vedere ca acum mii de ani, oamenii erau mult mai parosi decat in prezent.

20 de limite emotionale pe care o femeie trebuie sa le stabileasca intr-o relatie sanatoasa

Alte motive pentru care ne-ar putea atrage barbatii cu mult par

Legende populare spun ca un barbat mai paros este mai bun la pat. Cine asculta de aceste legi nescrise s-ar putea sa fie mai atrasa de un piept cu mult par.

Parul contribuie la cresterea mirosului sexy al unui barbat. Potrivit cercetarilor stiintifice, o femeie va mirosi literalmente componenta genetica a unui barbat inainte de a decide daca acesta este potrivit pentru ea.

Par mai maturi. Adesea, atunci cand se barbieresc, chiar si barbatii in toata firea par adolescenti la pubertate. De aceea, femeile le vor cere sa isi lase barba sa creasca, pentru a simti ca au alaturi un mascul capabil sa le apere.

De asemenea, inspira mai multa incredere. Probabil si tu ai observat acest lucru! Pur si simplu, barbatii cu barba si plete par neinfricati. Lor nu le pasa de nimeni si de nimic. Fac doar ce vor. Evident ca asta e sexy!

Aceasta trasatura a unui barbat face ca o femeie sa-si piarda imediat interesul, potrivit unui specialist

Unele cercetari sugereaza chiar ca femeile aflate in fazele fertile ale ciclului lor menstrual sunt atrase de mai putin par la barbati decat femeile aflate in fazele mai putin fertile, care prefera un aspect usor mai paros.

Foto: pexels.com