Trasaturile faciale ale unei femei devin mai atragatoare in aceasta perioada a lunii

1
De Teodora Tirca
6 oct. 2023

In cateva zile din luna, magnetismul tau este imposibil de ignorat. Te simti mai atragatoare si pur si simplu radiezi.

Cercetarile arata ca in perioada ovulatiei femeile se simt si chiar sunt mai atragatoare pentru sexul opus, relateaza publicatia Independent. In aceasta perioada, ele experimenteaza schimbari subtile in psihologia, comportamentul si fiziologia lor, devenind astfel cu adevarat magnetice pentru potentialii parteneri.

Poate ai auzit de studiul lui Geoffrey Miller, din 2007, care le-a cerut dansatoarelor exotice sa tina o evidenta a castigurilor lor financiare pe parcursul unei luni. El a ajuns astfel la concluzia ca barbatii erau inclinati sa ofere mai multi bani in perioada in care dansatoarele se aflau in zilele lor fertile. Prin comparatie, in perioada menstruatiei dansatoarele au castigat sume mai mici cu peste 50%. Lasand la o parte implicatiile sexiste ale desfasurarii studiului, aceste rezultate se bazeaza pe un mix de semnale pe care femeile le transmit: pe masura ce se apropie ovulatia, vocea lor devine mai subtire si mai inalta, mirosul pielii devine mai atragator pentru sexul opus si emana, in general, mai multa incredere de sine si carisma.

Si trasaturile faciale se schimba intr-un mod subtil, dar atragator

Exista, de asemenea, unele dovezi ca si chipul unei femei este mai atragator in perioada fertila (atat pentru barbati, cat si pentru alte femei). Studiile au aratat ca efectul de atractivitate este mai slab atunci cand imbracamintea si parul femeilor sunt ascunse in fotografii – cei mai multi barbati au votat ca atragatoare femeile carora li se vedea podoaba capilara, dar si o parte din tinuta. Asadar, imbracamintea si parul sunt in mod clar importante, dar si alte detalii conteaza.

Printesa Kate Middleton a renuntat la jeansii skinny pentru acest model de pantaloni in voga

Pe masura ce studiile au avansat, oamenii de stiinta s-au intrebat daca nu cumva si culoarea pielii unei femei se schimba pe parcursul lunii, in zilele cele mai fertile. Desi pare un lucru exagerat, in natura este ceva des intalnit – de exemplu, multe dintre primate au o fata mai rosie atunci cand sunt mai fertile. E posibil ca in perioada ovulatiei obrajii tai sa fie mai „inflacarati”, ceea ce barbatilor li se pare atragator. Si culoarea buzelor se poate intensifica.

Care e perioada ta cea mai fertila din luna?

La cele mai multe femei, ciclul menstrual are o durata intre 28-32 zile, relateaza un articol de pe platforma Regina Maria. Poti calcula ovulatia fie incepand cu prima zi a ultimei menstruatii, fie scazand 12-16 zile de la data urmatoarei menstruatii. Cele mai multe femei ovuleaza intre zilele 11-21 ale ciclului lor, numarand de la prima zi a ultimei menstruatii. Aceasta este numita “fereastra fertila”, pentru ca in acest interval ai cele mai mari sanse de a ramane insarcinata. Daca iti notezi datele menstruatiilor intr-o aplicatie, poti afla de acolo cu usurinta care sunt zilele tale cele mai fertile.

Foto: Instagram/@iamalinamorozova