Cele 10 adevaruri dureroase in iubire

1
De Cristina Tudor
1 nov. 2022

Mai devreme sau mai tarziu, inima ta va fi franta.

Toti suntem orbi in dragoste si din cauza acestei orbiri, ii privim pe cei pe care ii iubim inconjurati de aure de eroi. Le gasim scuze usor, refuzam sa acceptam uneori ce e evident si in fata noastra, ne mintim pe noi insine de dragul lor sau din frica de singuratate.

Adevarul este ca atat timp cat inima ta va fi incatusata astfel, nu vei avea niciodata o relatie sanatoasa. Prin urmare, daca te-ai intrebat de ce au esuat toate relatiile tale, e posibil ca tu sa nu iti fi insusit inca cele 10 adevaruri dureroase ale iubirii.

Oamenii mint. Da, chiar si cei pe care ii iubesti. Mint fara motiv, mint ca sa se apere, mint ca sa primeasca validare. Mai devreme sau mai tarziu, toata lumea minte.

De prea multe ori, doar unul ofera. O relatie sanatoasa inseamna ca fiecare dintre cei doi parcurge 50% din drum catre celalalt. In realitate, multi dintre noi se complac in relatii in care ofera si ofera la nesfarsit din dorinta de a primi validare si dragoste. La finalul drumulu, isi vor da seama ca si-au epuizat resursele pe oameni care nu le meritau. Pleaca din relatie, oricat de veche ar fi, atunci cand tu esti singura care ofera.

Infidelitatea are multe forme si nu sunt toate fizice. Infidelitatea apare atunci cand simti nevoia sa ascunzi ceva partenerului tau.

Gelozia nu este dovada de iubire. Suntem tentati sa credem ca gelozia e o dovada de afectiune, dar de fapt, gelozia este neincredere in propria persoana, cat si in partener.

Citeste continuarea pe kudika.ro

Foto: freepik.com