Cuplurile care fac aceasta activitate de doua ori pe saptamana castiga mai multi bani

1
De Cristiana Astefanoaiei
5 sept. 2023

Cum poti sa castigi mai mult alaturi de partenerul tau? S-ar putea sa crezi ca raspunsul este sa petreci nopti lungi la birou, dar se pare ca intimitatea in cuplu este mult mai benefica pentru portofelul vostru.

Cuplurile care au relatii intime de cel putin doua ori pe saptamana castiga mai mult, a demonstrat un studiu.

International Journal of Manpower a publicat un studiu din 2015 care a constatat ca barbatii si femeile care au relatii intime de doua ori pe saptamana castiga cu 4,5% mai mult decat cuplurile care nu se conecteaza la nivel intim. Constatarile au venit in urma unui sondaj realizat pe 7.500 de locuitori din Grecia. De asemenea, studiul a constatat ca barbatii care nu au relatii intime castiga cu 1,3 la suta mai putin.

Conform teoriei ierarhiei nevoilor a lui Maslow, cu cat indivizii sunt mai fericiti si mai impliniti in viata lor, cu atat vor fi mai productivi si vor avea mai mult succes la locul de munca, ceea ce se traduce prin salarii mai mari”, a declarat conducatorul studiului.

Asadar, spune-i partenerului tau dependent de munca sa se intoarca acasa si sa munceasca in dormitor!

Care este mai exact legatura dintre salariul tau si cat de des aveti relatii intime? Cercetatorii nu sunt foarte siguri. Din studiu reiese ca exista o legatura intre cele doua, dar nu se stie care este motivul.

Daca castigi mai multi bani, este mai putin probabil sa fii stresat de greutatile vietii – iar cand esti mai putin stresat, faci mai mult sex, scrie Nick Drydakis, autorul studiului.

Sanatatea fizica si mentala, precum si caracteristicile de personalitate, sunt factori importanti care afecteaza salariile. Modelele gasite in acest studiu intaresc acest rationament. Teoria concluzioneaza ca oamenii au nevoie sa iubeasca si sa fie iubiti, fizic si non-fizic, de altii. In absenta acestor elemente, oamenii pot deveni predispusi la singuratate, anxietate sociala si depresie – toti factori care le pot afecta viata profesionala”, scrie Drydakis.

Alegerile care iti distrug relatiile, reputatia si, in final, viata

Relatia de cuplu dicteaza situatia financiara?

O relatie de cuplu sanatoasa si solida poate avea un impact pozitiv asupra vietii si succesului individual al partenerilor. Desi relatia in sine nu poate „face” direct ca partenerii sa castige mai mult, exista cateva moduri in care o relatie sanatoasa poate contribui la cresterea potentialului de succes financiar al ambilor parteneri.

Suport emotional si mental

O relatie sanatoasa ofera un mediu sigur si de sprijin, ceea ce poate ajuta partenerii sa se simta mai increzatori in sine. Cu un partener care ofera sustinere si incurajare, este mai probabil ca fiecare dintre ei sa se simta capabil sa-si urmeze visurile si sa-si atinga obiectivele, inclusiv cele financiare. Intr-o relatie de parteneriat, fiecare persoana poate aduce abilitatile si resursele sale unice. Daca unul dintre parteneri are o expertiza in domeniul financiar sau in dezvoltarea carierei, ii poate oferi sfaturi si ghidare celuilalt. De asemenea, impartirea sarcinilor si responsabilitatilor casnice poate elibera timp si energie pentru amandoi sa se concentreze pe aspiratiile lor profesionale.

Cresterea increderii in sine

Un partener empatic si intelegator poate contribui la dezvoltarea increderii in sine a celuilalt. Cu o stima de sine crescuta, fiecare partener poate fi mai dispus sa caute oportunitati de avansare in cariera sau sa isi dezvolte abilitatile pentru a castiga mai mult.

Stabilitate si concentrare

O relatie stabila si fericita poate oferi un sentiment de siguranta si liniste. Acest lucru poate ajuta fiecare partener sa fie mai concentrat si mai dedicat in cariera sa, fara sa fie distras de probleme sau conflicte personale.

5 gesturi mici pe care barbatii le vor in relatia de cuplu

Intr-o relatie, partenerii pot lucra impreuna pentru a-si imbunatati situatia financiara. Prin colaborare si comunicare deschisa, pot dezvolta strategii financiare comune, cum ar fi economisirea in comun, investitiile sau dezvoltarea unor proiecte de afaceri.

Retea extinsa de contacte

Prin conexiunile fiecarui partener, relatia poate oferi acces la o retea mai larga de contacte profesionale. Acest lucru poate ajuta la gasirea de noi oportunitati de cariera, afaceri sau colaborari.

Reducerea stresului

O relatie fericita poate ajuta la reducerea nivelului de stres si anxietate. Starea de bine mentala poate avea un impact direct asupra performantei la locul de munca si asupra abilitatii de a gandi clar si de a lua decizii bune.

Foto: Freepik.com