Daca tu si partenerul tau folositi aceste 5 expresii, relatia voastra e mai puternica decat crezi

1

Un cuplu puternic se remarca prin comunicarea dintre cei doi parteneri.

Daca relatia ta este una stabila, cu o fundatie puternica, cu siguranta folosesti aceste fraze.

In cazul in care tu si iubitul tau nu folositi prea des aceste expresii, e momentul sa le introduceti in vocabularul vostru, pentru ca va ajuta sa va imbunatatiti conexiunea.

„Multumesc pentru ca…”

John si Julie Gottman sunt psihologi si au studiat peste 40.000 de cupluri in cautarea unui raspuns la intrebare: Ce face ca dragostea sa dureze?

Singura fraza pe care ei spun ca toate cuplurile de succes o folosesc des este „multumesc”.

„O relatie infloritoare necesita o cultura entuziasta a aprecierii, in care suntem la fel de buni la a observa lucrurile pe care partenerii nostri le fac bine ca si la cele pe care le fac rau”, au scris ei pentru CNBC Make It.

Acest lucru este valabil mai ales pentru actele mici, de zi cu zi, spun ei.

„Spune de ce acel lucru mic este important pentru tine: ‘Multumesc ca ai facut cafeaua in fiecare dimineata. Imi place sa ma trezesc cu mirosul ei si cu sunetele tale in bucatarie. Ma face sa incep ziua cu dreptul'”, spun ei.

„Ajuta-ma sa inteleg acest lucru”

Psihologul Cortney Warren, de la Harvard, spune ca cuplurile de succes nu evita conflictul, ci il navigheaza mai bine.

Deseori presupunem ca stim ce spune partenerul nostru, cand in realitate s-ar putea sa exprime ceva mai nuantat sau total diferit.

„Daca partenerul tau reactioneaza la o situatie intr-un mod pe care nu il intelegi, sa-i spui ca vrei sa il cunosti mai bine este cheia pentru a rezolva conflictul si pentru a crea o legatura la un nivel mai profund”, a scris Warren pentru CNBC Make It.

4 exemple de comunicare feminina pe care trebuie sa le folosesti cu partenerul tau

„Imi pare rau”

„Studiile au aratat ca cuplurile care practica iertarea au mai multe sanse sa se bucure de relatii mai lungi si mai satisfacatoare”, spune psihologul.

Poate fi la fel de dificil sa-ti ceri scuze, dar si sa ierti. Invata sa fii tu prima care ii ofera iertarea partenerului tau, pentru ca si el sa o poata face pentru tine.

„Simt ca… „

A fi intr-o relatie presupune eforturi de lunga durata si niciodata nu te poti astepta ca celalalt sa intuiasca ceea ce gandesti tu. Intotdeauna cand esti deschisa in privinta sentimentelor tale vei avea doar de castigat, pentru ca, avand toate cartile pe masa, relatia devine mai puternica.

Schimbari mici, dar importante, in modul in care comunici cu partenerul de viata. Relatia voastra se va transforma la 180 de grade

„Imi place de tine”

„Cele mai sanatoase cupluri nu doar se iubesc, ci si se plac”, Psihologul Cortney Warren. „A iubi pe cineva este un sentiment intens de afectiune; a placea inseamna sa il vezi asa cum este si sa recunosti atributele de care te bucuri la el.”

Cand ai spus ultima oara aceste lucruri in relatia ta? Incearca sa le integrezi mai des in discutiile voastre, pentru a va intari legatura.

Foto: depositphotos.com