Barbatul care fuge de reponsabilitati: cum il poti face sa isi asume un angajament fata de tine, potrivit specialistilor in relatii

1
De Alice Papuc
10 nov. 2023

Daca esti intr-o relatie cu un barbat care fuge de angajamente, este important sa explorezi posibilitatea de a-i intelege comportamentul si de a-l „incuraja” sa se implice in relatia cu tine. Iata ce propun specialistii in relatii!

Barbatii sunt bine-cunoscuti pentru fuga de responsabilitate. Da, este o problema mult mai frecventa decat crezi, asa ca nu este cazul sa simti ca este numai si numai vina ta si ti se intampla doar tie. Cu toate acestea, este vorba despre un comportament care poate provoca probleme serioase in relatia de cuplu, mai ales atunci cand nu este abordata din timp. Iata solutia prezentata de James Allen Hanrahan, couch in relatii din Los Angeles. James este de parere ca totul poate fi rezolvat in 3 pasi simpli, dupa cum urmeaza:

Pasul numarul 1: Ofera-i o problema de rezolvat

Potrivit celor spuse de James, motivul principal pentru care un barbat nu isi asuma un angajament fata de tine este acela ca nu considera ca trebuie sa o faca. El vede lucrurile ca fiind deja aranjate. Dar barbatii adora anumite provocari, mai exact micile probleme pe care le pot rezolva.

In continuare, James iti reaminteste ca acest lucru nu implica sa te plangi de situatie si sa il presezi, pentru ca nu ii vei oferi “acea problema”.

Mai poti avea activitate sexuala dupa un test Papanicolau anormal?

Pasul numarul 2: Nu incerca sa ii oferi solutia

Poate crezi ca oferindu-i solutia rezolvi intreaga problema. Potrivit celor spuse de James, aceasta metoda nu functioneaza, pentru ca il faci sa se simta ghidat precum un copil. Copiii nu sunt cunoscuti pentru a-si asuma responsabilitatea, ci pentru a te lasa pe tine sa o faci.

El trebuie sa fie cel care sa simta ca lucrurile sunt in puterea lui, el este cel care gaseste solutia.

Pasul numarul 3: Asigura-te ca a fost ideea lui

In continuare, James relateaza ca acesta este motivul suprem pentru care un barbat nu isi asuma un angajament. Daca el simte ca nu este ideea lui, atunci nu ai o relatie serioasa, ci doar un vis, un ideal.

Acesta este momentul in care te apropii de angajament, dar el nu ajunge niciodata sa se implice in adevaratul sens al cuvantului. Te lasa sa te simti singura si plina de furie, resentimente, iar relatia dintre voi ajunge, in cele din urma, la sfarsit, deoarece nu exista impuls si planuri de viitor.

Astfel, cu multa rabdare, el ar putea fi cel care ajunge la concluzia ca are nevoie sa isi consolideze increderea, sa lucreze la stima lui de sine, la ideea de implicare si de angajamente. Poate ajunge chiar sa isi doreasca sa urmati terapie de cuplu, pentru viitorul vostru impreuna.

Foto: freepik.com