Micro-infidelitatea: Ce este si cum se manifesta infidelitatea online

1
De Cristina Tudor
6 oct. 2022

Daca pana nu demult prin infidelitate se intelegea ati prinde partenerul avand gesturi romantice cu o alta persoana, cum ar fi sarutul ori chiar actul sexual, in viata moderna infidelitatea capata intelesuri mult mai complexe, iar unul dintre acestea se refera la infidelitatea online, pe care specialistii in psihologie de cuplu au numit-o micro-infidelitate.

In era digitala oamenii pot face complimente altor persoane, le pot urmari si admira pe retelele de socializare, se pot reimprietenii online cu fosti parteneri de dragoste sau chiar pot practica interactiunea de tip video, chiar daca cele 2 persoane nu se vad neaparat fata in fata.

Exista, astfel, un nou canal de impartasire a gesturilor romantice, sexuale si acesta este prezentat de internet. Psihologii spun ca foarte multe gesturi, de la urmarirea unei persoane si acordarea unor comentarii admiratorii acesteia, pana la o serie de mesaje private pot reprezenta o forma de inselare, chiar daca nu a avut loc un contact sexual.

Este vorba, mai degraba, de inselarea la nivel psihologic si emotional, iar specialistii spun ca efectele si urmarile acest tip de comportament se aseamana foarte mult cu inselarea fizica, ducand la stabilirea unui raport de neincredere intre parteneri, la racirea relatiei si a atasamentului din relatia reala, putandu-se indrepta chiar catre despartire.

Ce reprezinta micro-infidelitatea?

Micro-infidelitatea este un termen inventat de psihologul Martin Graff, profesor la Universitatea din South Wales, pentru a descrie o noua forma de infidelitate care apare in era digitala. Este definita ca un model de comportament in care o persoana se angajeaza in acte de “tradare romantica” mici, aparent inofensive, care erodeaza in mod cumulativ increderea si intimitatea intr-o relatie.

Citeste continuarea pe kudika.ro

Foto: depositphotos.com