5 lucruri despre care trebuie sa discuti cu partenerul tau inainte sa va mutati impreuna

1
De Alice Papuc
21 apr. 2023

Mutatul impreuna este un moment la care fiecare cuplu viseaza. Cu toate acestea, s-ar putea sa iti dai seama ca nu este tocmai atat de usor pe cat ti-ai imaginat, mai ales daca nu ai discutat in prealabil despre anumite lucruri. Iata care sunt acele lucruri care va vor ajuta sa aveti o tranzitie mult mai usoara catre o viata petrecuta in doi!

Mutatul impreuna poate fi mai dificil decat pare. Bineinteles, iti va placea sa petreci timp cu partenerul tau si te vei bucura sa fiti sub acelasi acoperis. Cu toate acestea, s-ar putea sa iti dai seama ca aveti nevoie de o perioada de acomodare.

Ce sa faci atunci cand ai o zi dificila, in functie de zodia ta

Descopera 5 lucruri despre care trebuie sa discuti cu partenerul tau inainte sa faceti acest pas!

 

Atributii in casa

Chiar daca simti ca le poti face pe toate, trebuie sa inveti sa ceri ajutor de la partenerul tau si sa va organizati impreuna. Discuta cu el despre atributiile pe care le veti avea fiecare si decideti impreuna cum le impartiti. Va fi mai usor pentru fiecare si veti fi o adevarata echipa.

Buget

Cum veti proceda cu facturile? Veti lua un credit pentru casa? Cum faceti cu bugetul pentru vacante? Mutatul impreuna presupune organizarea bugetului. Este momentul ideal sa stabiliti care sunt prioritatile voastre financiare. Tine cont de cateva categori esentiale: nevoi (facturi, chirie/ipoteca, transport, asigurari, mancare, etc), dorinte si distractie (iesiri in oras, hobby-uri, haine, cadouri) si ai grija sa nu uiti de economii (fond de urgenta, investitii, etc).

Iar daca te temi sa porti aceasta conversatie cu partenerul tau, am pregatit un articol special pentru tine:

Relatia de cuplu si bugetul. Cum sa porti conversatia despre bani cu partenerul tau

Intalniri

Chiar daca te muti cu partenerul tau, nu este momentul sa renuntati la romantism. Continuati sa iesiti la intalniri, sa plecati in excursii si sa va bucurati unul de celalalt, ca la inceput. Permite si putina spontaneitate si nu lasa monotonia sa intervina in relatia voastra.

Timp personal

O relatie sanatoasa presupune timp personal pentru fiecare dintre voi. Nu renuntati la prieteni sau la hobby-urile care nu coincid. Mergi in continuare la sala, iesi cu prietenele tale si bucura-te de serialele romantice preferate. Acelasi principiu se aplica si in cazul lui, nu te supara daca iese cu baietii din cand in cand.

Stresul te face sa iti vezi partenerul intr-un mod negativ, potrivit unui nou studiu

Obiceiuri si defecte

Mutatul impreuna presupune sa va acceptati unul altuia atat calitatile, cat si defectele. Vor mai fi momente cand este posibil sa nu agreezi anumite obiceiuri ale partenerului tau. Invatati sa comunicati eficient si sa gestionati impreuna aceste situatii. Orice relatie presupune compromisuri si momente in care unul dintre voi va trebui sa lase de la el. Treptat, veti ajunge sa va cunoasteti mult mai bine si sa va intelegeti unul pe celalalt.

Foto: freepik.com