Regula celor 5 “NU” pentru o relatie fericita

1
De Alice Papuc
13 oct. 2023

Invata cum sa ai mai multa grija de relatia ta de cuplu. Cu atentie si dedicare, poti avea o relatie solida, bazata pe incredere, iubire si ajutor reciproc!

Fiecare relatie este unica si aduce cu ea propriile provocari si bucurii. Cu toate acestea, exista cateva principii universale care pot contribui semnificativ la fericirea si succesul unei relatii. Astazi iti prezint „regula celor 5 ‘NU'” – un set simplu de principii care pot servi drept ghid pentru o relatie fericita si implinita. Iata care sunt acestea!

NU ii aduce insulte partenerului tau

Indiferent de situatie, nu iti insulta partenerul. Aminteste-ti ca este om, la fel ca tine, si ca este firesc sa faca greseli. La randul tau, oricare ar fi motivul, nu ii permite celui de langa tine sa te jigneasca. Respectul reciproc este fundamental intr-o relatie fericita si sanatoasa.

Parerea lui Kylie Minogue despre casatorie e ca o gura de aer proaspat

NU iti barfi partenerul

Oricat de apropiata esti de prietena ta cea mai buna, nu ii impartasi secretele pe care le ai cu partenerul tau, si nici intimitatea voastra. Nu incerca nici macar sub forma de gluma sa iti jignesti partenerul sau sa spui ceva rau despre el. Daca te confrunti cu o problema, discuta cu acesta, nu cu prietena ta. Arata-i partenerului tau ca esti o persoana demna de incredere si ca ceea ce se intampla intre voi, ramane intre voi.

Nu ma intelege gresit, este firesc sa ai nevoie de un sfat de la o prietena. Il poti cere, insa ai grija pana unde esti dispusa sa impartasesti din viata ta de cuplu.

NU ii permite trecutului sa puna stapanire asupra ta

Trecutul poate aduce cu el bagaje emotionale si amintiri. Cu toate acestea, nu ii permite trecutului sa domine prezentul vostru. Incearca sa nu revii mereu la amintiri dureroase sau sa aduci conflicte vechi in discutii. In schimb, concentreaza-te asupra prezentului si viitorului.

De asemenea, este important sa intelegi ca oamenii evolueaza si se schimba. Acest lucru inseamna ca relatiile vor evolua, la randul lor. Bucura-te de fiecare etapa a relatiei tale de cuplu si (re)descopera-ti partenerul. Invata din greseli si construieste-ti viitorul alaturi de cel pe care il iubesti.

NU ceda egoismului

Egoismul excesiv poate fi cel mai mare dusman al unei relatii fericite. Nu te concentra doar asupra propriilor nevoi si dorinte. In schimb, gandeste-te si la partenerul tau si la nevoile sale. O relatie fericita este construita pe compromis si generozitate. Acestea fiind spuse, data viitoare cand faci o alegere, gandeste-te si la ceea ce simte partenerul tau. Incearca sa il incluzi si sa gasesti mereu solutii care va fac fericiti pe amandoi. Aceasta este cheia unei relatii echilibrate.

NU uita sa te mai si amuzi

Uneori, relatiile devin atat de serioase si de complicate incat ajungi sa uiti sa te si simti bine cu cel de langa tine. Este important sa incluzi in relatia voastra si timp pentru joc, distractie, rasete si amuzament. Aceste momente creeaza amintiri pretioase si pastreaza entuziasmul din relatia de cuplu.

Foto: depositphotos.com