Relatiile sanatoase ti se par plictisitoare? Iata de ce!

1
De Irina Constantin
29 aug. 2022

Unele persoane viseaza la o relatie sanatoasa, doar ca sa realizeze ulterior ca acest tip de dinamica li se pare… extrem de plictisitor!

Sunt relatiile sanatoase plictisitoare? Nu ar trebui, insa unele persoane experimenteaza acest lucru. Desi s-au aflat in dinamici toxice o buna perioada de timp si si-au promis ca nu mai vor astfel de emotii, cand au ajuns intr-o relatie echilibrata, senzatia principala a fost ca aceasta este anosta si fara pic de pasiune.

In realitate, oricine percepe o relatie sanatoasa ca fiind prea monotona are niste motive ascunse si ocazia de a lucra cu sine pentru a explora situatia.

Iata de ce ti se par relatiile sanatoase plictisitoare!

Esti obisnuita sa ai parteneri indisponibili si ai invatat sa asociezi consecventa cu lipsa pasiunii

Relatia cu un partener indisponibil poate fi oricum, mai putin plictisitoare. Adesea, este tumultuoasa. Mereu ai cate ceva de facut: trebuie sa-l convingi pe celalalt, sa depui eforturi pentru a-i atrage atentia si sa te chinui sa ajungi la el, prin stratul de indisponibilitate.

9 lucruri pe care un partener bun nu le va face niciodata intr-o relatie sanatoasa

Astfel, cand intri intr-o relatie sanatoasa, te gasesti in situatia de a nu mai avea nimic de facut. Partenerul se comporta frumos, iti ofera atentie si este acolo pentru tine. Desi credeai ca o sa adori aceste lucruri, ele nu te fac decat sa iti doresti „pasiunea” din trecut.

Este dificil sa te obisnuiesti cu o relatie normala, dupa multe relatii in care erai nevoita sa depui eforturi imense

Este adevarat ca orice relatie amoroasa presupune un anumit grad de efort. In caz contrar, legatura dintre voi se poate estompa, iar daca nu lucrati impreuna pentru binele relatiei, aceasta incepe sa aiba fisuri.

Totusi, o relatie toxica va presupune prea mult efort din partea ta si, adesea, putin sau deloc din partea iubitului tau. Prin urmare, cand faci un cuplu cu o persoana echilibrata, vei confunda usurinta cu plictiseala.

Inca romantizezi relatiile trecute cu persoane care te-au ranit sau te-au abandonat

Despartiri repetate, impacari inflacarate, suspans si adrenalina. Te-a facut sa suferi ingrozitor, dar ai simtit ca traiesti cu adevarat. Acest gen de relatie isi poate pune amprenta asupra perceptiei tale. Cu alte cuvinte, dupa ceva atat de intens, orice este echilibrat si linistit iti va parea de-a dreptul plictisitor.

9 situatii in care este mai bine sa lasi persoana pe care o iubesti sa plece

Asociezi iubirea mai degraba cu sentimentul de indragosteala

Daca nu ai avut multe relatii lungi, este posibil sa fi experimentat mai degraba mai multe „indragosteli”, si nu iubire. De aceea, dupa ce senzatiile relatiei incipiente dispar, confunzi intimitatea si iubirea profunda cu o plictiseala teribila si cu lipsa atractiei.

Parintii tai obisnuiau sa se certe si sa incerce sa se schimbe unul pe celalalt

Modelul de relatie pe care il vedem inca de mici copii este cel al parintilor, al bunicilor sau al altor cupluri mature din jurul nostru.

Daca acestea au avut mereu o relatie toxica, in care incercau in mod constant sa se schimbe unul pe celalalt si sa isi reproseze lucruri, poti avea impresia ca agitatia si neintelegerile dau „sare si piper” unei relatii. Un astfel de istoric te face sa percepi relatiile sanatoase plictisitoare.

Ai invatat sa iti exprimi nevoile, dar nu stii cum poate functiona o relatie armonioasa, fara drama

Poate ca, in ultima vreme, ai invatat sa iti exprimi limitele, dorintele si nevoile. O faci cu succes, insa ce se intampla mai departe inca iti este strain. Nu stii cum sa reactionezi atunci cand toate cele mentionate sunt respectate. O relatie fara drama? Ai ghicit – plictiseala!

6 lucruri pe care sa nu le mai faci daca vrei ca relatia ta sa reziste

Stiind aceste informatii, acum poti sa te analizezi mai bine si sa iti dai seama in care dintre scenarii te afli. Odata ce constientizezi ce se intampla, iti va fi mult mai usor sa schimbi ceva!

Foto: depositphotos.com