Sapte motive pentru care ar trebui sa apelezi la terapia de cuplu si cum iti poate ajuta relatia

1

O relatie pe termen lung necesita efort din partea celor doi parteneri si, uneori, a treia persoana poate fi de ajutor.

Terapia de cuplu poate fi un instrument extrem de util, pentru ca perspectiva obiectiva a unui psiholog va aduce un aer proaspat in relatia voastra.

Va sprijina pe amandoi in confruntarea cu orice factori de stres externi, asigurandu-va ca acestia nu afecteaza relatia voastra

In cazul in care a aparut o noutate majora in viata voastra, un terapeut va poate ajuta sa depasiti mai usor schimbarea. De exemplu, schimbarea domiciliului (in special daca este alt oras sau alta tara), schimbarea jobului sau a programului de munca, aparitia unui copil, toate acestea pot fi greu de gestionat la inceput.

Terapia de cuplu va ajuta sa lasati in urma orice cearta si sa stabiliti un ton pozitiv si cooperant

Uneori, poate sa fie dificil sa vorbesti cu un ton calm, cand partenerul te scoate din minti. Din fericire, terapeutul dispune de instrumentele necesare pentru a va face pe amandoi sa discutati linistiti.

Terapeutul va ajuta sa ajustati modul in care vorbiti intre voi si cum ascultati unul de celalalt

Daca simti ca nu esti auzita in relatia ta, apeleaza la un consultant care va functiona ca un mediator.

Terapia de cuplu va poate ghida in alinierea aspiratiilor voastre personale cu obiectivele voastre comune

Sunteti doi oameni diferiti si uneori va puteti bate cap in cap. De aceea, e recomandat sa discutati diferentele intr-un spatiu care va ofera siguranta.

Cum functioneaza terapia de cuplu

Apelati la terapie daca aveti nevoie sa reaprindeti scanteia dintre voi

Daca sunteti impreuna de multi ani, e posibil ca lucrurile sa scartaie in plan sexual. Un psiholog va poate invata cum sa va detensionati, pentru a va bucura din nou de intimitate.

Aveti nevoie de terapie de cuplu daca nu reusiti singuri sa treceti peste problemele nerezolvate

Atunci cand va bantuie „fantome ale trecutului”, adica certuri neincheiate sau frustrari acumulate, despre care nu ati discutat, ar fi cazul sa le gestionati impreuna. Eliberandu-va de ele, va puteti bucura de o relatie mai fericita si armonioasa.

Terapia de cuplu va aprofunda conexiunea voastra emotionala

Rutina zilnica si grijile cotidiene pot fi mari dusmani ai relatiei voastre. Daca discutiile voastre se rezuma la chestiuni organizatorice, e cazul sa invatati sa vorbiti despre ceea ce simtiti. Sub indrumarea unui psiholog va fi mai usor sa abordati teme despre emotiile si sentimentele voastre, astfel incat sa deveniti un cuplu bine sudat.

Foto: depositphotos.com