Opinia psihologului despre Sex/Life, unul dintre cele mai urmarite seriale de pe Netflix. De ce e atat de greu sa ai o relatie sanatoasa?

1
De Alice Papuc
10 mai 2023

“Trecutul indraznet al unei femei intra in conflict cu prezentul atunci cand un fost iubit rebel revine brusc”. Afla opinia psihologului despre Sex/Life, unul dintre cele mai urmarite seriale de pe Netflix!

Sex/Life urmareste povestea de viata a lui Billie, o femeie care in ciuda faptului ca duce o viata aparent perfecta, fiind casatorita si fericita mama a doi copii, ajunge sa se simta captiva. Serialul exploreaza trairile sale, plecand de la viata linistita din suburbii alaturi de sotul ei, Cooper, care “bifeaza toate criteriile” unui sot ideal, si pana la trecutul ei lipsit de inhibitii din New York, alaturi de fostul iubit, Brad.

De ce este Sex/Life un serial atat de dezbatut?

Serialul urmareste sa raspunda la o intrebare simpla, care ne afecteaza pe cei mai multi dintre noi: “Poti avea totul in aceasta viata?”. Primul lucru diferit la acest serial este faptul ca femeia este cea care este nemultumita din punct de vedere sexual. Suntem atat de obisnuiti sa vedem productii media in care doar barbatul isi doreste ceva mai mult! Sex/Life relateaza totul din perspectiva lui Billie: modul in care aceasta nu reuseste sa comunice cu sotul ei, lipsa satisfactiei sexuale, anxietatea generata de aceasta.

In continuare, este abordata tema monogamiei: este aceasta singura cale de a avea o relatie de cuplu sanatoasa? Care sunt pericolele unei vieti sexuale nesatisfacatoare? Ce faci atunci cand nu stii cum sa comunici cu partenerul tau? Totul se va intampla pe parcursul a doua sezoane, astfel ca vei putea urmari felul in care viata lui Billie se schimba.

Cum sa faci un „detox” al relatiei de cuplu pentru o conexiune mai puternica si o viata fericita impreuna

Opinia psihologului despre Sex/Life

In publicatia Psychology Today, dr. Emily Jamea isi impartaseste opinia sincera asupra acestui serial:

“Serialul subliniaza pericolele la care ne expunem atunci cand nu comunicam cu partenerul. Billie nu a reusit sa ii comunice sotului ei, Cooper, faptul ca se simte nemultumita din punct de vedere sexual. Oricat de inconfortabile ar putea fi conversatiile despre satisfactia sexuala, ele sunt vitale pentru o relatie de cuplu sanatoasa. In cele din urma, sentimentele de stangacie care vin din aceste discutii palesc in comparatie cu durerea cauzata de minciuni.”

Acestea fiind spuse, comunicarea este esentiala pentru o relatie de cuplu armonioasa: de la lucrurile mici, pana la discutii mai putin confortabile. Atunci cand inveti sa comunici deschis cu partenerul tau, puteti trece impreuna peste orice. In caz contrar, lucrurile s-ar putea sa nu mearga asa cum iti doresti. Mai mult decat atat, asigura-te ca relatia dintre voi este una solida. Este esential sa aveti incredere unul in altul inainte sa treceti la anumite lucruri. “Daca nu ai urmarit inca Sex/Life, vei vedea cat de iresponsabil este sa incerci lucruri noi atunci cand fundatia voastra este inca slaba.”

5 lucruri despre care trebuie sa discuti cu partenerul tau inainte sa va mutati impreuna

In continuare, dr. Jamea sustine ca serialul este unul interesant, pe care il recomanda, in ciuda anumitor clisee. “Poate provoca o conversatie grozava intre tine si partenerul tau.”

Foto: Netflix