Trei lucruri pe care oamenii le judeca la tine prima oara cand te intalnesc

1
De Cristiana Astefanoaiei
27 apr. 2023

Indiferent ca este vorba de a cunoaste un nou coleg la serviciu sau de a iesi la o intalnire cu un barbat cunoscut pe Tinder, o prima interactiune vine si cu anumite prejudecati.

Ce judeca prima oara un om atunci cand te intalneste? Probabil ca si tu esti atenta la aceleasi lucruri si nici nu iti dai seama. Conform psihologilor si altor specialisti in comportamentele oamenilor, se pare ca exista 3 lucruri foarte importante in a stabili daca ne place sau nu cineva.

Este valabil in special in cazul persoanelor care ies la intalnire cu potential romantic. In cazul in care esti in cautarea unui nou partener, ar trebui sa acorzi atentie urmatoarelor detalii.

Scriitoarea si antropologul biologic Helen Fisher explica: „Curtarea s-a schimbat mai mult in ultimii 10 ani decat in ultimii 10.000 de ani. Stramosii nostri traiau la ferma si existau o multime de casatorii aranjate, iar astazi ne casatorim pentru a ne face pe plac si o facem prin intermediul internetului.”

7 motive reale pentru care o femeie refuza o a doua intalnire

Ce judeca prima oara cineva la tine

Helen Fisher ne ofera o perspectiva asupra a ceea ce oamenii judeca in primul rand atunci cand te intalnesc pentru prima data.

1. Dintii

„Dintii tai spun foarte multe despre varsta pe care o ai [si] despre sanatatea ta”, recomanda Fisher. De fapt, identitatea ta dentara indica varsta si sexul, iar scrasnitul dintilor indica in mod specific trasaturi psihologice, de stil de viata si de personalitate.

De exemplu, daca fumezi, daca bei prea multa cafea sau daca ai multa anxietate, frustrare sau furie in viata ta.

La ce ingrediente sa fii atenta cand alegi pasta de dinti. Care sunt recomandarile stomatologilor pentru o dantura impecabila

2. Gramatica

„Gramatica ta spune multe despre mediul sociologic din care provii, precum si despre educatia ta”, spune cercetatoarea Helen Fisher.

Multi oameni spun ca entuziasmul dispare instant atunci cand interlocutorul face mari greseli de exprimare si de gramatica.

3. Increderea ta in tine insati

Fisher explica: „Increderea ta in tine insuti spune multe despre stabilitatea ta emotionala”.

Felul in care ne simtim despre noi insine poate avea un impact asupra relatiilor noastre. Daca nu ne simtim bine cu noi insine, nu avem energie emotionala pozitiva sa ne concentram asupra altei persoane.

Am fost construiti cu o serie de abilitati speciale cu actiune rapida care ne pot ajuta atunci cand intalnim pe cineva pentru prima data. „Creierul este foarte bine construit pentru a incerca sa evalueze imediat pe cineva”, spune Fisher.

4 tipuri de barbati cu care sa nu te cuplezi. Daca dai de ei, fugi dupa prima intalnire

Asadar, cei din jurul tau te citesc mai bine decat ai fi crezut tu. Data viitoare cand intalnesti pe cineva, vezi ce observi la el. E foarte posibil ca prima oara sa iti atraga atentia dintii, gramatica si increderea pe care pare ca o are in fortele proprii.

foto: depositphotos.com