Varsta ideala pentru casatorie, potrivit cercetatorilor

1
De Alice Papuc
8 apr. 2023

Oamenii de stiinta au folosit un algoritm matematic pentru a deduce varsta ideala pentru casatorie. Rezultatul te-ar putea lua prin surprindere.

Casatoria reprezinta o etapa importanta, iar varsta ideala pentru a face acest pas reprezinta una dintre preocuparile importante ale oamenilor. Acestea fiind spuse, oamenii de stiinta au realizat un nou studiu cu scopul de a afla varsta ideala pentru casatorie.

Cum se manifesta teama de abandon in relatia de cuplu

Regula „37 la suta”

Cercetatorii Tom Grifiths si Brian Christian au dezvoltat ceea ce se numeste „regula 37 la suta”. Potrivit acestui algoritm, varsta ideala pentru casatorie este cea de 26 de ani. Ideea este dezvoltata de cei doi cercetatori in cartea „Algorithms to Live By: The Computer Science of Human Decisions”. Mai exact, cei doi sustin ca oamenii iau cele mai bune decizii atunci cand analizeaza un procent de 37 la suta din optiuni.

Autorii au folosit, de asemenea, exemplul oamenilor care lucreaza in Resurse Umane: aparent, dupa ce acestia analizeaza un procent de 37% dintre aplicanti, ar fi firesc sa aleaga un candidat. In acel moment, responsabilii de Resurse Umane au suficiente informatii pentru a face o alegere buna, fara sa fie impovarati de prea multa informatie si fara sa ajunga la incertitudine.

In continuare, cei doi sustin ca acelasi principiu poate fi aplicat si in ceea ce priveste alegerea partenerului de viata. Intervalul de varsta in care oamenii isi cauta dragostea este, de regula, cuprins intre 18 si 40 de ani. Iar procentajul de 37% rezulta exact la varsta de 26 de ani.

Parerile sunt impartite

Regula „37 la suta” nu tine cont de faptul ca gusturile si comportamentul uman sufera schimbari majore in intervalul de varsta 18-40 de ani. Terapeuta Kelsey Torgerson sustine ca este crucial ca oamenii sa amane gasirea unui partener de viata pana la varsta la care creierul uman este complet dezvoltat. Ori acest lucru nu se intampla pana la varsta de 25 de ani. „Vrei sa stii ca ai la dispozitie strategiile de gestionare a conflictelor pentru o casnicie sanatoasa si de succes”, argumenteaza Kelsey.

Weena Cullins, terapeuta de relatii, este de parere ca varsta ideala pentru casatorie este, de fapt, cea de 28 de ani. „Majoritatea tinerilor de 28 de ani au avut timp sa exploreze cu succes cine sunt la nivel personal si profesional, sa descopere calitatile pe care le doresc cel mai mult la un partener de viata si sa invete din greselile pe care le-au facut in relatiile anterioare.”

Cel mai bun remediu pentru depresie, conform unui nou studiu

In acelasi sens, sociologul Nicholas H. Wolfinger continua sa argumenteze ca varsta ideala pentru a te casatori si a reduce sansele de divort este cuprinsa in intervalul 28-32 de ani.

In definitiv, lucrurile variaza de la persoana la persoana, de la relatie la relatie. Important este ca fiecare sa fie multumit si fericit cu alegerile sale. Daca simti ca relatia de cuplu te implineste cu adevarat si ca aveti un viitor impreuna, atunci esti o persoana norocoasa, indiferent de varsta. Totul depinde de voi si de lucrurile pe care le-ati experimentat impreuna.

Foto: depositphotos.com