Cel mai bun remediu pentru depresie, conform unui nou studiu

1
De Alice Papuc
4 apr. 2023

News alert: oamenii de stiinta de la Universitatea din Australia de Sud solicita ca activitatea fizica sa fie recunoscuta ca remediu de baza pentru depresie, ca urmare a unui nou studiu.

Recenzia publicata in cadrul British Journal of Sports Medicine este cea mai ampla lucrare de pana la momentul actual, cuprinzand 1.039 de studii, respectiv 128.119 de participanti. Concluzia este ca activitatea fizica s-a dovedit a fi de 1,5 ori mai eficienta decat terapia sau anumite tratamente medicamentoase prescrise pentru starile de depresie sau anxietate.

Lipsa acestei vitamine e motivul pentru care ai probleme de digestie

Sanatatea mintala, o problema tot mai dezbatuta

Conform datelor publicate in 2019 de Organizatia Mondiala a Sanatatii, 1 din 8 oameni din intreaga lume (970 de milioane de oameni) se confrunta cu o tulburare mintala. Cele mai intalnite tulburari raman depresia si anxietatea.

Dr. Ben Singh, principalul investigator din cadrul acestui studiu, releva faptul ca activitatea fizica ar trebui sa fie prioritara pentru tratarea depresiei si a anxietatii : „Analiza noastra demonstreaza ca recomandarile de activitate fizica pot ameliora semnificativ simptomele depresiei si anxietatii. Am constatat, de asemenea, ca toate tipurile de activitate fizica si exercitii fizice au fost benefice, inclusiv exercitiile aerobice, cum ar fi mersul pe jos, antrenamentul de rezistenta, Pilates sau yoga. Studiile demonstreaza faptul ca nu este nevoie de prea mult efort pentru ca exercitiile fizice sa aduca o schimbare pozitiva asupra sanatatii tale mintale” , a declarat acesta, in cadrul comunicatului de presa emis de Universitate.

Remedii naturale pentru sindromul ovarelor polichistice

Mai mult decat atat, acesta este primul studiu care investigheaza rezultatele tuturor tipurilor de activitate fizica asupra depresiei si anxietatii. Acestea fiind spuse, orice exericitiu fizic este benefic, nu esti obligata sa petreci doua ore pe zi in sala de sport daca acest lucru nu iti face placere. Exercitiile low impact precum Pilates, yoga sau stretching sunt mai mult decat eficiente. La fel si plimbarile lungi sau jogging-ul.

Cat timp trebuie sa astepti pana sa vezi rezultate concrete

Cercetarea releva ca exercitiile fizice desfasurate pe o perioada de 12 saptamani (in unele cazuri, chiar mai putin de atat) prezinta un impact pozitiv asupra sanatatii mintale. Cele mai importante beneficii au putut fi observate in randul persoanelor care sufera de depresie, femeilor insarcinate si femeilor aflate in perioada de postpartum, persoanelor care sufera de HIV sau de boli de rinichi. Se remarca beneficii pozitive inclusiv in ceea ce priveste persoanele considerate sanatoase.

Foto: depositphotos.com