Biscuiti cu morcovi si crema de branza

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
3 iun. 2019

Acesti biscuiti cu morcovi si crema de branza sunt moi, pufosi, cremosi si incredibil de buni.

Se fac foarte usor si repede, nu necesita timp pentru racirea aluatului si ies perfect de fiecare data. Se savureaza alaturi de o cana de cafea buna sau de ceaiul tau preferat.

Ravioli din zucchini cu mozzarella, rosii coapte si busuioc

Ingrediente pentru biscuiti cu morcovi si crema de branza:

-226 gr de unt nesarat, topit;

-200 gr de zahar alb, granulat;

-100 gr de zahar brun;

-2 oua mari;

-2 lingurite de extract de vanilie;

-420 de gr de faina alba;

-2 lingurite de praf de copt;

-1 lingurita de sare;

– 1 ½ lingurite de scortisoara;

-240 gr de morcov ras;

-125 gr de nuci coapte, nesarate.

Mere in caramel cu fistic si cocos

Pentru crema de branza:

-115 gr de unt nesarat, la temperatura camerei;

-170 gr de crema de branza;

-120 gr de zahar pudra, cernut;

-1 lingurita de extract de vanilie.

Mod de preparare:

Se preincalzeste cuptorul la 175 de grade Celsius. Se iau 2-3 tavi, se tapeteaza cu hartie de copt si se lasa deoparte. Se pune untul la topit pana cand se topeste in proportie de ½-2/3, apoi se amesteca pana cand devine complet lichid. Se pune in vasul robotului de bucatarie impreuna cu cele 2 cantitati de zahar si se amesteca timp de 1 minut, pana cand se combina. Se adauga ouale si extractul de vanilie si se mai amesteca timp de 30 de secunde.

Se adauga faina, praful de copt, scortisoara si sarea si se amesteca bine, pana cand se obtine un amestec omogen, apoi se adauga morcovul ras si nucile. Se imparte aluatul obtinut in 24 de parti egale, cu ajutorul unei linguri. Acestea se pun in tavile de copt, lasand 4-6 cm intre ele. Se dau pe rand la cuptor, timp de 12-14 minute si se scot de la cuptor cand incep sa arate pufoase, uscate si cu o tenta usor galbuie.

Cel mai bun chec cu banane si ciocolata – o reteta vegana

Se lasa sa se raceasca timp de 10-15 minute, pana cand se intaresc suficient ca sa poate fi manevrate. Se transfera pe un gratar de bucatarie si se lasa sa se raceasca complet.

Se ia un castron mare in care se amesteca cu ajutorul unui mixer de mana untul, pana cand devine moale si cremos. Se adauga crema de branza si se repeta operatiunea de mixare timp de 1-2 minute.

Se adauga zaharul pudra cernut si extractul de vanilie si se amesteca pana cand se incorporeaza. Se iau cate 2 biscuiti, se aplica un strat de crema si se unesc intre ei. Se pastreaza la frigider, intr-un recipient inchis, pana la 2 zile. 

Foto: Shutterstock.com