Cel mai bun chec cu banane si ciocolata – o reteta vegana

reteta vegana de chec cu ciocolata
Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
14 mai 2019

Daca esti in cautarea micului dejun perfect sau a unui desert delicios, ti le ofer pe amandoua: reteta pentru cel mai bun chec cu banane si ciocolata! Este o reteta vegana de care te vei indragosti!

Este sanatoasa, este vegana si, cel mai important, este atat de buna incat va fi o provocare sa nu o termini de la prima degustare! Bananele bine coapte, ciocolata si cacaoa, dar si celelalte ingrediente te vor incanta. Toate dau nastere unui desert extraordinar.

Briose sanatoase cu banane si ciocolata

Iata de ce ingrediente ai nevoie pentru un delicios chec cu banane si ciocolata:

-160 gr de faina de grau spelta sau faina fara gluten,

-1 lingura de amidon de porumb,

-50 gr de cacao,

-1 lingura de praf de copt,

-1 lingura de bicarbonat de sodiu,

-1/2 lingurita de sare,

-2 banane foarte bine coapte,

-100 ml lapte vegetal,

-75 ml ulei vegetal,

-115 gr de zahar,

-1 lingurita de extract de vanilie,

-1 lingurita de otet de cidru de mere,

-chipsuri de ciocolata (optional).

Mod de preparare:

Se preincalzeste cuptorul la 175 de grade Celsius. Se ia o tava de paine si se tapeteaza cu hartie de copt, in asa fel incat hartia sa depaseasca marginea tavii. Ulterior, se ia un castron in care se pun faina, amidonul de porumb, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, pudra de cacao si sarea si se amesteca pana cand se combina.

Clatite stropite cu sirop delicios de portocale

Bananele se zdrobesc cu ajutorul unei furculite, apoi se adauga laptele vegetal, uleiul, zaharul, vanilia si otetul de cidru de mere. Se amesteca bine pana cand se combina intre ele ingredientele. Se toarna amestecul lichid peste amestecul de ingredient solide si se amesteca bine pana cand se obtine un aluat lichid omogen, fara cocoloase.

Ulterior, se toarna amestecul in tava de copt, Optional, poti sa presari si chipsuri de ciocolata. Se da la cuptor pentru 40-50 de minute sau pana cand scobitoarea de proba iese curata. Se scoate de la cuptor si se lasa sa se raceasca in tava. La final, se scoate din tava cu mare atentie. Te poti ajuta si de hartia de copt. Feliezi checul si mananci cu mare drag. Pofta buna!

Foto: Shutterstock.com