Bomboane Ferrero Rocher, varianta care nu ingrasa: Perfecte pentru un rasfat rapid

Avatar1
De Irina Constantin
10 iul. 2020

Adori bomboanele cu gust de ciocolata intensa si alune de padure? Acum le poti prepara acasa, in jumatate de ora!

Poate iti imaginezi ca o versiune vegana si fara zahar pentru celebrele bomboane Ferrero Rocher nu se va ridica la nivelul retetei originale. Ei, bine, iti garantam ca vei fi surprinsa!

Bomboane de ciocolata cu menta energizanta

Reteta pentru bomboane Ferrero Rocher: Fara zahar, fara lactoza, fara gluten!

Iata de ce ingrediente ai nevoie pentru bomboane:
  • 110 grame alune de padure crude
  • 60 grame unt de nuci (alune de padure, migdale, arahide etc.)
  • 2 linguri pline de cacao
  • 1-2 lingurite de esenta de vanilie
  • o lingura de ulei de cocos topit
  • 2 linguri sirop de agave (poate fi inlocuit cu siropul de artar sau de curmale)
  • un praf de sare
Ingrediente necesare pentru glazura:
  • 75 grame ciocolata neagra fara zahar
  • o lingura de ulei de cocos
  • 2-3 linguri de alune de padure tocate grosier

View this post on Instagram

A NEW recipe is on my blog for these homemade Ferrero Rocher! 😍 . These 8-ingredient hazelnut chocolate truffles are vegan, gluten-free, and can be made refined sugar-free. 😃 . The recipe link is in my highlighted Insta stories (@elavegan) or google "Rocher Elavegan". . Enjoy the rest of your Sunday! 💛 . https://elavegan.com/homemade-ferrero-rocher/ . . . 🇩🇪 Ein NEUES Rezept ist auf meinem Blog für diese selbstgemachten Ferrero Rocher Kugeln! 😍 . Diese Haselnuss Trüffel enthalten 8 Zutaten, sind vegan, glutenfrei und können auch ohne raffinierten Zucker zubereitet werden. 😃 . Den Link zum Rezept findet ihr in meinem Profil (@elavegan), Insta stories und auf elavegan.de . Ich wünsche euch noch einen schönen Sonntag Abend! 💛 . . . . . . . . #hazelnut #truffles #chocolate #vegancandy #blissballs #glutenfree #energiekugeln #dessert #vegandessert #whatveganseat #plantbasedmeals #veganfood #vegansofig #foodblog #foodblogger #veganrecipe #eeeeeats #cleaneating #bestofvegan #veganbombs #buzzfeast #foodgawker #huffposttaste #MakesMeWhole #veganbowls #feedfeed #f52grams

A post shared by Michaela Vais | Vegan Food ♡ (@elavegan) on

Modul de preparare:

Din cantitatea totala de alune de padure, pastreaza 14 alune intregi. Restul vor fi macinate in blender, insa nu pana cand se transforma in faina. Pastreaza bucatele mici, care sa ofere textura.

Peste alunele macinate, toarna celelalte ingrediente pentru bomboane: cacaua, untul de nuci, vanilia, uleiul de cocos, siropul indulcitor si praful de sare. Porneste blenderul din nou si pulseaza pana cand obtii o compozitie omogena, usor lipicioasa.

Iti plac bomboanele Raffaello? Prepara-le in casa, fara zahar si exces de calorii

Din compozitia obtinuta, formeaza bilute egale. Foloseste aproximativ o lingura de compozitie pentru fiecare bomboana. Introdu cate o aluna intreaga in mijlocul fiecarei bile, apoi modeleaz-o din nou. Pune bilutele rezultate pe o farfurie.Pune ciocolata neagra si uleiul de cocos pentru glazura la bain marie, pana se topesc. Poti folosi o tableta de ciocolata taiata grosier sau perlute de ciocolata vegane. Cand ciocolata s-a topit, adauga alunele de padure tocate si amesteca.Introdu fiecare biluta in mixul pentru glazura, apoi lasa-le pe toate pe un gratar sau pe un platou intins. Dupa zece minute, introdu-le la frigider pentru cateva ore sau la congelator, pentru un proces mai rapid.

Foto: Instagram/@elavegan