Cheesecake cu ciocolata si espresso fara coacere

cheesecake cu ciocolata
1
De Ioana Marosan
13 dec. 2018

Aceasta reteta de cheesecake cu ciocolata si espresso fara coacere nu este cu nimic mai prejos decat un chocolate cheesecake obisnuit. Dar se prepara mult mai simplu!

Te vei bucura de aroma intensa a ciocolatei amarui, te vei desfata cu crema delicata si nu va trebui sa petreci timp in fata cuptorului. Acesta este un desert pe care il poti face oricand vrei sa-ti surprinzi prietenii sau familia cu un desert delicios si care arata extraordinar de bine.

Ingrediente pentru cheesecake cu ciocolata si espresso, fara coacere:

Pentru blat:

-1 pachet mare de biscuit Oreo, sfaramati in bucati foarte mici;

-8 linguri de unt fara sare, topit;

-1/2 lingurita de ness.

Pentru crema:

-400 gr de ciocolata amaruie, tocata marunt;

-1 1/2 lingurite de ness;

-680 gr de crema de branza grasa, la temperatura camerei;

-200 gr de zahar;

-50 gr de zahar brun;

-1 lingura de pudra de cacao;

– 1 1/2 lingurite de extract de vanilie;

200 ml smantana, la temperatura camerei.

Pentru crema espresso:

-226 gr de ciocolata semi-dulce, tocata marunt;

-340 ml smantana;

-60 gr de unt nesarat, la temperatura camerei, taiat cubulete;

– 1 lingurita de ness;

– boabe de cafea, pentru decorare;

– fasii de ciocolata razuita, pentru decorare.

Mod de preparare:

Pentru blat:

Se ia o forma de prajitura cu diametrul de 20 cm si se unge uniform cu ulei. Intr-un castron mare se combina biscuitii Oreo cu untul topit si pudra de ness pana se obtine un amestec omogen. Amestecul se aseaza uniform pe fundul tavii de copt, lasand marginile putin mai ridicate si apoi se introduce la frigider.

Pentru crema:

Se ia o oala de dimensiuni medii si se umple o treime cu apa si se puna la foc mic. Deasupra se pune un castron mare, fara ca fundul acestuia sa atinga apa. Se pune ciocolata maruntita si se amesteca pana se topeste complet. Se ia oala de pe foc, lasand bolul de ciocolata deasupra oalei si se adauga pudra de ness.

In vasul robotului de bucatarie se amesteca crema de branza pana cand devine cremoasa si apoi se adauga ambele tipuri de zahar, pudra de cacao si se omogenizeaza. Apoi se adauga extractul de vanilie si smantana si se amesteca din nou timp de 20 de secunde.

Se adauga ciocolata si se amesteca bine pana cand se obtine o crema catifelata. Se scoate baltul de la frigider si se toarna crema deasupra, netezind la suprafata. Se tine la frigider timp de cel putin 6 ore.

Pentru crema espresso:

Se pune ciocolata intr-un castron mic. Intr-o oala de mici dimensiuni se pune smantana pana incepe sa fiarba si apoi se toarna jumatate din cantitate peste ciocolata si se lasa timp de 2 minute. Apoi se amesteca pana cand ciocolata este incorporata in smantana. Se adauga si restul de smantana, amestecand pana cand se obtine o crema omogena.

Apoi se adauga untul si pudra de ness. Amestecul obtinut se toana deasupra cheesecake-ului scos de la frigider. Se orneaza cu fasii de ciocolata razuita. Se lasa sa intarit timp de 1 ora. Rezista la frigider timp de 4 zile.

Foto: Instagram – bakerbynature