Creveti cu sos Cajun de miere si unt

creveti cu sos cajun
1
De Ioana Marosan
17 dec. 2018

Atunci cand ai pofta de fructe de mare, iti recomand sa incerci creveti cu sos Cajun de miere si unt. Este o simfonie de arome care iti vor face mai frumoase serile de iarna.

Este o reteta foarte simplu de facut, se pregateste rapid intr-o tigaie, in mai putin de 20 de minute. Este o cina foarte usoara si plina de arome, pe care toata lumea o va adora. Iar sosul de unt cu miere este o delicatesa!

Cum gatesti corect crevetii

Ingrediente pentru creveti cu sos Cajun de miere si unt:

-700 gr de creveti mari, curatati;

-2 lingurite de amestec de condimente Cajun (se gasesc in magazinele specializate);

-2 catei de usturoi pisati;

– sucul si zeama de la 1 lamaie mica;

-1 lingurita de sos Worchestershire;

-100 ml miere;

-1/2 lingurita de sare de mare fina;

-1/4 lingurite de piper negru;

-4 linguri de unt;

-2 linguri de patrunjel proaspat, tocat.

Incearca si aceasta reteta de creveti cu pesto

Mod de preparare:

Intr-un castron mic se amesteca impreuna usturoiul, coaja de lamaie, zeama de lamaie, sosul Worchestershire, mierea, sarea si piperul.

Crevetii se pun intr-un castron mare, impreuna cu condimentele Cajun si se amesteca bine, pana cand crevetii sunt condimentati. Se adauga jumatate din sos si se amesteca bine, pana cand crevetii sunt imbracati in sos.

Se dau la frigider pentru 30 de minute ca sa se marineze. Se ia o tigaie de dimensiuni medii si se pune la foc mediu. Se pun la topit 2 linguri de unt si apoi se adauga crevetii, fara marinada in care au stat.

Se gatesc timp de 2-3 minute, amestecand frecvent pana cand crevetii incep sa capete o culoare roz. Se adauga restul de marinada si cele 2 linguri de unt ramase si se mai gatesc inca 2-3 minute, amestecand constant.

Se scot din tigaie si se pun in castronul pentru servit. Se creste temperatura tigaii si se continua gatirea sosului inca 2-3 minute, pana cand incepe sa scada. Se adauga zeama de lamaie, sare si piper dupa gust. Sosul se toarna apoi peste creveti.

Inainte de servire se decoreaza cu frunze tocate de patrunjel, felii de lamaie si ceapa verde.

Ai incercat creveti cu orez in stil indian?

Foto: Shutterstock.com