Creveti cu orez in stil indian, o reteta rapida si gustoasa pentru cina

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
15 oct. 2018

Condimentele indiene confera o savoare apare fructelor de mare. Pentru serile in care nu ai timp sa gatesti, iti propunem sa incerci aceasta retete de creveti cu orez in stil indian. Ai cina gata in 20 de minute!

Aromele indiene imbogatesc orice preparat. Daca iti plac mancarurile picante si foarte aromate, atunci aceasta reteta va fi una exact pe gustul tau. Crevetii sunt o sursa excelenta de proteine, fiind in acelasi timp un preparat usor si potrivit pentru cina.

Adauga orez, un mix de condimente indiene, spanac si mazare si obtii o cina hranitoare. Aromele puternice ale condimentelor indiene vor invalui toata bucataria si vei pandi preparatul sperand sa fie gata cat mai repede.

Ingrediente pentru creveti cu orez in stil indian:

1 lingura de ulei de masline

1 ceapa tocata marunt

2 catei de usturoi tocati

1/2 cana cu orez basmati

Un borcan cu sos tikka masala cumparat

1 ardei rosu feliat

Sare de mare

Piper negru

1 ceasca cu apa

1 ceasca cu mazare congelata

O cana cu frunze de spanac

450 de grame de creveti congelati

Mod de preparare

Intr-o tigaie se pune uleiul, ceapa si usturoiul, lasandu-se la calit pe foc mic cateva minute.

Adauga orezul, sosul tikka masala, ardeiul rosu, sarea, piperu si apa. Amesteca totul bine, acopera cu un capac si lasa-le la inabusit 15 minute pe foc mic.

Apoi adauga mazarea, spanacul si crevetii. Se lasa totul sub capac inca 6 minute.

Foto: Shutterstock.com