Piept de rata cu portocale rosii

1
De Ioana Marosan
15 iul. 2019

Aceasta combinatie exotica iti va trezi la viata toate simturile.

Ok, poate nu este o reteta simpla dar merita sa incerci macar o data sa faci piept de rata cu portocale rosii.

Aceasta reteta, inspirata de bucataria franceza, ofera o experienta culinara deosebita si iti va aduce o stea Michelin onorifica din partea norocosilor care vor avea parte de acest festin.

Ingrediente pentru piept de rata cu portocale rosii:

-1-2 piepturi de rata;

-120 gr orez salbatic crud;

-360 ml supa de pui cu continut redus de sare;

-12 tulpini de cimbru;

– 2 catei de usturoi tocati;

-1/2 lingurita de sare;

Cea mai simpla prajitura brownie la blender

-4 portocale rosii, feliate;

-230 gr ciuperci, taiate in jumatati;

-60 ml vin alb;

-4 linguri de unt nesarat;

-1 lingurita de zahar demerara;

-ulei de masline pentru prajit si condimentat.

Mod de preparare:

Grasimea de pe pieptul de rata se cresteaza cu un cutit ascutit. Se asezoneaza cu sare si piper si se pune pe un gratar. Gratarul se pune deasupra unei tavi in care sa se adune grasimea care se scurge. Se lasa sa stea timp de 1 ora.

Intr-o oala mica se combina orezul, supa de pui, 6 tulpini de cimbru, usturoiul si sarea. Se aduce la punctul de fierbere. Se reduce temperatura de gatire, se acopera si se lasa sa se gateasca 45-50 de minute sau pana cand tot lichidul este absorbit. Se amesteca cu o furculita si se lasa deoparte.

Tarta vegana cu piersici – un deliciu de vara!

In timp ce orezul se gateste, se iau 3 portocale rosii si se taie in segmente. Cealalta portocala ramasa se taie in jumatati. Se scurge zeama de la o jumatate, iar cealalta jumatate se taie in felii rotunde. 

Se pune ¼ din cantitatea de ulei de masline intr-o tigaie mare, la foc mediu. Se pun ciupercile si se soteaza pana cand devin maronii. Se adauga vinul si se reduce temperatura de gatire. Se gatesc pana cand vinul este complet absorbit. Se asezoneaza cu sare si piper si se da deoparte.

Se ia o tigaie in care se pune pieptul de rata cu grasimea in jos, la foc mediu. Se prajeste timp de 20 de minute, scurgand grasimea la fiecare cateva minute. Dupa ce pieptul s-a rumenit, se intoarce pe cealalta parte si se mai prajeste inca 3 minute. Se adauga untul, feliile si sucul de portocale, zaharul si restul de cimbru. Dupa ce untul s-a topit, se inclina tigaia si se stropeste pieptul cu amestecul de unt timp de 2 minute.

Se ia de pe foc si se inveleste pieptul in folie de aluminiu. Se lasa sa se raceasca 5 minute, inainte de a-l felia. 

Se ia un castron mare in care se pun orezul, ciupercile si portocala si se amesteca. Se asezoneaza cu sare de mare si ulei de masline.

Foto: Shutterstock.com