Popcorn cu cacao si alune, rasfatul perfect pentru o seara de film

Daniela Mitran1
De Daniela Mitran
11 iun. 2020

Iti este pofta de un snack dulce si sarat? Incearca o portie de popcorn cu cacao si alune, alegerea perfecta pentru o seara de rasfat! Gustul usor sarat al boabelor de porumb se potriveste perfect cu pudra de cacao si… cateva alune sau chiar cubulete de ciocolata neagra.

Daca esti tentata sa incerci o gustare noua, iti recomand sa prepari o portie de popcorn cu cacao si alune. Nu ai nevoie de multe ingrediente si nu necesita mult timp.

Cum sa prepari popcorn cu cacao

Ingrediente:

  • 1 lingura de ulei de cocos
  • porumb pentru popcorn
  • 2 linguri de pudra de cacao
  • un sfert de lingurita de zahar de cocos
  • 0 jumatate de lingurita de sare

Preparare:

Pune uleiul de cocos la incins intr-o tigaie speciala pentru popcorn sau intr-un recipient adanc pentru gatit. Poti sa folosesti si o tigaie wok pentru prepararea boabelor de porumb.

Inainte sa prepari popcornul, adauga doua sau trei boabe de porumb in tigaie, acopera tigaia cu un capac si asteapta pana cand acestea pocnesc.

Daca boabele de porumb au pocnit, uleiul este suficient de incins si poti sa continui cu prepararea popcornului.

Pasul urmator este sa adaugi boabele de porumb in tigaie, sa acoperi tigaia cu un capac si sa astepti ca acestea sa pocneasca.

Este recomandat sa agiti tigaia din 30 in 30 de secunde, astfel incat toate boabele sa fie patrunse si sa pocneasca.

Boabele de porumb se vor expanda din ce in ce mai repede.

Iti recomand sa prepari popcornul la foc puternic si sa nu lasi tigaia nemiscata, altfel risti ca popcornul sa se arda.

Cand acestea nu mai pocnesc timp de 5-7 secunde, este momentul sa inlaturi tigaia de pe foc.

Dupa ce popcornul este gata, lasa capacul pe tigaie si stinge focul.

Separat, intr-un bol mic, amesteca pudra de cacao, zaharul de cocos si sarea.

Rastoarna popcornul intr-un bol special si toarna deasupra ulei de cocos.

Dupa ce ai adaugat uleiul de cocos peste popcorn, pasul final este sa adaugi topping-ul.

Iti recomand ca la final sa acoperi bolul cu un capac si sa il agiti putin, astfel incat popcornul sa fie acoperit uniform.

La final poti sa adaugi cateva alune sau cubulete de ciocolata neagra.

Foto: Instagram/@goop